
ארבע כוסות – וארבעה יינות שיוציאו אתכם לחירות
במקום לצלוח את הסדר עם אותו יין, למה שלא תטעמו בכל אחת מארבע הכוסות יין איכותי אחר? הנה ארבע המלצות שישאירו לכם טעם של עוד, ויש גם אופציה כשרה
מלבד ההזדמנות לפגוש את המשפחה המורחבת, אחד הבונוסים הגדולים של סדר פסח הוא מצוות שתיית ארבע כוסות. זאת הזדמנות מעולה ליהנות ממגוון של יינות טובים, שנבחרו במיוחד לשתייה עם המשפחה לצד ההגדה, השירים, הזלילות והדוד שנרדם באמצע. מומלץ להגדיל ראש ולנצל את ההזדמנות כדי לטעום יינות חדשים, שאותם ניתן להתאים לכל אחד מהשלבים של הערב.
קחו בחשבון שבקבוק יין רגיל, של 750 מ"ל, מכיל כבר כמות שוות ערך לכחמש כוסות, כך שמי שמקפיד על המצווה כמעט שיסיים בעצמו בקבוק שלם במהלך ליל הסדר. למי שמעוניין לטעום יין אחר בכל פעם, אנחנו ממליצים לחלוץ את הבקבוקים כבר בתחילת הערב, כדי שיהיה להם מספיק זמן "לנשום" והם יהיו מוכנים בדיוק בזמן ללגימה, כחלק מהטקס.

אלו ההמלצות שלנו לארבע הכוסות של ליל הסדר:
עד 50 שקל לבקבוק
כוס ראשונה - Alamos Malbec 2011
יין נהדר לצאת אתו לדרך כשבלוטות הטעם עדיין רעננות. אלאמוס מיוצר ביקב קאטנה סאפאטה שבחבל מנדוסה, הנחשב למרכז ייצור היין של ארגנטינה. היין עשוי ממאה אחוז ענבי מלבק מובחרים, שהשביחו בחביות צרפתיות במשך שמונה חודשים, והוא מתהדר בצבע סגול עשיר, עם ארומה של פטל שחור ושזיף, משולבת ברמזים לפריחת וניל וקפה קלוי. התוצאה היא טעם עשיר ודחוס, עם נוכחות ברורה. מעבר לכך, ליין גוף בינוני והוא נותן יחס מעולה של תמורה למחיר.
מחיר: 46 שקלים
אולי יעניין אותך גם
האביזרים שכל חובב יין צריך להכיר

עד 200 שקלים לבקבוק
כוס שנייה – La Barrique de Bordeaux 2014
כאן כבר אפשר להתחיל להעלות הילוך. לפניכם יין בורדו נהדר, עם שילוב טעמים עמוק, חלק ומפתה של דובדבן שחור בשל, שוקולד מריר ותה שחור – וגם סיפור.
לייננים שמאחורי לה בריק דה בורדו אין כרמים משל עצמם. במקום לגדל ענבים, הם מלקטים אותם בקפידה מחלקות קטנטנות ויוקרתיות במיוחד של החבל הצרפתי המהולל (פומרו, מרגו וסנט אמיליון). ליצירת היין הזה, הם השתמשו ב-50% ענבי קברנה סוביניון, 45% מרלו ו-5% קברנה פרנק ,יישנו אותם בחביות עץ אלון במשך שנה ו-וואלה! יצא בלנד נדיר והרמוני, במחיר שווה לכל כיס. חשוב מאוד לחדרר את היין לפני ההגשה, כדי ליהנות מהטעמים העשירים והמורכבים שלו. קלאסיקה במיטבה.
מחיר: 125 שקלים
עד 300 שקלים לבקבוק
כוס שלישית - La Rioja Alta Gran Reserva 904
את הכוס השלישית שותים לפני שעוברים ל"שולחן עורך", כלומר לסעודה. בשלב הזה של הערב, היין צריך לשחק תפקיד כפול – להמשיך לעורר את בלוטות הטעם (למרות שכולם כבר מתים מרעב) וגם ללוות את המנה העיקרית. פה מתאים ללכת על יין מורכב יותר, עם טעמים חזקים. היין שבחרנו לכוס השלישית מגיע מיקב "לה ריוחה אלטה", שפועל עוד מהמאה ה-19 ונחשב לחלוץ יינות הריוחה הספרדיים. היין מיוצר אחת לשלוש או ארבע שנים, ורק מענבי בצירים טובים במיוחד. הוא עשוי ענבי טמפרניו, גרציאנו ומזואלה, ומיושן חמש שנים בחביות ועוד שלוש שנים בבקבוק. יש לו טעם בשל שמתאים מאוד למנות בשריות, עם רמזים של פטריות גינה, עץ ופירות קיץ אדומים.
מחיר: 265 שקלים

עד 100 שקלים לבקבוק
כוס רביעית - Porto Quevedo, Ruby Port (כשר)
הגענו לסוף הדרך. בשלב הזה של הערב כולם כבר שבעים ודי מותשים. מה שצריך זה יין רך ונעים, שישאיר אתכם ערים עד הסוף, ויסגור את הטקס עם קצת מתקתקות. פורטו קוואדו הוא יין פורט אמיתי, כמו שפורט אמור להיות. הוא בעל גוף מלא, עבר שלוש שנות יישון ויש לו טעמי דובדבנים, דומדמניות וגם קצת שזיפים.
מחיר: 85 שקלים
עכשיו, כטוב לבכם ביין, אחרי ששתיתם לפחות ארבע כוסות והעברתם את מפתחות הרכב לנהג תורן שלא שתה, נסיים בעובדה מעניינת: כאשר מכפילים את הגימטריה של המילים "כוס יין" בארבע מתקבל המספר 624, שבגימטריה הוא המילה "חירות". פסח שמח!