
מה מכינים לכם אבירי הבראנץ׳ של תל אביב?
מצד אחד, שפים בראנצ׳אים ותיקים עם שפע מנות מושחתות. מצד שני, שפית על טהרת פירות וירקות שתגיש בראנץ׳ לראשונה. את כולם תפגשו בפסטיבל האוכל BLACK MORNING by BeanZ שיפתיע אתכם עם בראנץ׳ מסוג אחר
חודש מאי 2019 הוא חודש של קרנבל בתל אביב. יום העצמאות ואחריו שבוע האירוויזיון, הופכים את העיר למסיבה אחת גדולה וארוכה, אירועי הלילה הלבן שישולבו בשבוע הזה יעצימו את החגיגות והשמש והים ישלימו את התפאורה לאלפי הישראלים והתיירים שימלאו את הרחובות. חודש כזה, אין ספק בכלל, חייבים לסיים עם טעם טוב בפה ואין טעם טוב יותר מלסיים את הפארטי באפטר פארטי קולינרי מושחת ומענג. כן, Black Morning by Beanz מגיע.
רשמו לפניכם: ביום שישי, 31.05.19, בין השעות 09:00 ל-17:00 תל אביב תספק לכם אירוע קולינרי מרהיב ויוצא דופן, שעובד על כל החושים - מטעם ועד צבע. עשר מסעדות ועשרה שפים ישראלים ידועים יכינו בפסטיבל מנות בראנץ׳ מושחתות במיוחד, כשחלקם יגישו בראנצ׳ים בפעם הראשונה. הלוק אנד פיל השחור שואב השראה מהקפה של הבוקר וייגע בכל רבדי החוויה – בתפאורה ובמוזיקה. אפילו כמה מהמנות שיוגשו יהיו שחורות ויתכתבו עם הטרנד החם של עולם הקולינריה - חומרי גלם כמו דיו דיונון, פרג, סומסום שחור אבקת אבץ טבעי ופחם פעיל מחומרים טבעיים כמו קליפות אגוזים ואגוזי קוקוס.
כדי להבין בדיוק על מה כל המהומה, שוחחנו עם שני שפים שמייצגים קצוות מנוגדים בגישה שלהם לבראנץ׳ המושלם. מצד אחד - השפית שיראל ברגר ממסעדת OPA, שמציגה מטבח ייחודי על טהרת ירקות ופירות וזו הפעם הראשונה בה היא מתנסה עם מנות בראנץ׳. ובצד השני – השף ענר בן רפאל ממסעדת איגרא רמא, ברנצ׳אי ותיק ומומחה למנות טריות ומושחתות.

אז שיראל, איך בכלל עושים בראנץ׳ טבעוני?
"המילה בראנץ' מקושרת לביצים ולאוכל קצת מושחת וכבד יותר לשעות שבין הבוקר לצהריים", מסכימה שיראל. "אצלי לא יהיו ביצים והמנות יהיו קלילות, האתגר שלי הוא יומיומי. הפעם המטרה היא לגשר על הפער בין ציפיות לבראנץ' מהסוג המוכר לבין המטבח היומיומי שלי שכולו פירות וירקות. אני מציגה את מה שאני מאמינה בו עם קריצה״.
יש לחץ? זה משהו שעוד לא עשית.
״אני אוהבת אתגרים, אנשים יצירתיים כמוני אוהבים לשנות ולחדש, וכשיש אתגר כזה בתקופה טובה של זמן, יצירה והשראה - זה כיף. כמו כל דבר שעושים בפעם הראשונה ופתוחים אליו, לומדים דברים חדשים ואי אפשר לדעת מה אני אקח מזה לעתיד. יש לחץ כי אני פרפקציוניסטית ועושה כמה מנות חדשות שאינן בתפריט היומיומי ואז תמיד מרחפת השאלה אם הקהל יאהב או לא".

אך בעוד שעבור ברגר מדובר בהתנסות חדשה, נראה שההתרגשות קיימת גם אצל שפים שהם כבר בראנצ׳אים מנוסים. "אני ושותפי תמיר מיכאלי אנשים רגועים, אבל הפעם אנחנו בהחלט דרוכים כי אנחנו רוצים שיהיה טעים ויהיה שווה את המאמץ של כל מי שיבוא לאכול", אומר השף בן רפאל ממסעדת איגרא רמא, שתשתתף זו השנה השנייה באירוע. "אנחנו בקשר יומיומי עם החקלאים ויודעים לאילו ערוגות לחכות. יש דריכות לגבי חומרי הגלם, אם יהיו כמה מרכיבים שאנחנו מחכים להם או לא. לדוגמה, בזמן הזה צריך לגדול פרח קישוא ששילבנו באחת המנות ונדע אם הוא יגיע רק בסמוך לימי הפסטיבל".
מה אתם מתכננים?
"אני אשמור על גורם ההפתעה. זה צריך להיות מעניין ואחר וגם טיפה מוכר ולחבר אותך לבראנץ'. בסוף הבטן צריכה להיות מלאה ועל זה חובה להלביש שמחת חיים ומקוריות. כל פעם שצריך לעשות משהו שהוא קצת אחר, כמו BLACK MORNING by BeanZ, אז אתה מכניס פנימה את הפילוסופיה שלך, יוצא מאזור הנוחות ומייצר מחשבות חדשות. יש מנה אחת שאנחנו נכניס אותה לתפריט אחרי ה-BLACK MORNING by BeanZ ויכול להיות שיהיו עוד מנות שילוו אותנו הלאה".
לא משנה מתי אתם אוהבים את הבראנץ׳ שלכם, BLACK MORNING by BeanZ מגיע בשלושה סבבים: 9:00, 11:30 ו-14:00. טווח המחירים של ארוחה לסועד נע בין 119 ל-198 שקלים, ויש גם הטבה: הנחה של 80 שקלים לשולחן בתוספת נקודות ללקוחות אמריקן אקספרס. כמו כן, במחיר הארוחה כלולים שתי כוסות קפה BeanZ וגם קוקטייל בוקר, "כתום זה השחור החדש" של Aperol Spritz, האפרטיף האיטלקי ששוטף את העולם.

יקומו ויגישו בראנץ' לראשונה
הבר של קפה פופלר | שף אבי ביטון
הקפה שבבית-המלון הבוטיקי 'ג'ייקוב סמואל', בצומת דיזנגוף-ארלוזורוב, מציע שתי חוויות בילוי שונות והפעם הבר של שף ביטון ייתן טוויסט של בראנץ' לביסטרו שלו, כשבפעם הראשונה הבר החושני הזה ייפתח באור יום ויגיש אוכל סקסי ושחור, עם מנות כמו כתף טלה על מסבחה, עדשים שחורות וטחינה או שקשוקה לוקוס.
מחיר: 198 שקלים
בסמוך לתיאטרון הבימה ולהיכל התרבות, נמצאת המסעדה שתעטוף אתכם ביין, ג'אז ושילובים מרתקים של טעמים, צבעים ומרקמים. ביומיום התפריט מורכב בעיקר מדגים, פירות ים טריים ומירקות אורגניים, שמגיעים ממגדלי בוטיק מקומיים, ומהם יכין שף טיטמןמנות ברנאץ׳ מוכרות וקיציות בגימור חדשני ויצירתי.
מחיר: 198 שקלים
השפית ברגר עושה בפלורנטין אמנות מפירות וירקות ולכבוד השתתפותה בפסטיבל היא הרכיבה תפריט בראנץ' חדשני ויצירתי, כשהמנה היחידה שמוכרת לקהל תהיה נקניקיית הגזר המפורסמת מ"מיס קפלן", שחוזרת בגרסה מושחתת יותר ושחורה.
מחיר: 179 שקלים
במסעדה שסמוכה לחוף פרישמן אין מנות ראשונות או עיקריות, אבל יש מנות בינוניות או גדולות שניתן לחלוק ויש אווירה שהופכת את הבילוי לפאן קולינרי קז'ואלי. שף גלוגר יכין לכם בראנץ' ים תיכוני – מיין ועד ספרד, כולל מחבת ספרדית של "FIDEUA" פירות ים שחורה. כל אלה ועוד יספקו לכם אווירת בוקר חמה ושמחה מול הים, שיחכה לכם אחרי הארוחה.
מחיר: 189 שקלים

אבירי שולחן הבראנץ' מאתגרים את עצמם:
הביסטרו היפני ברחוב נחמני יעיף אתכם לארץ השמש העולה עם חוויית בילוי טרנדית ועכשווית, שמשלבת אלמנטים של אוכל מקומי ומערבי ויוצרת צלחת שמחה במיוחד. התפריט היומיומי משלב סושי, ירקות, בשרים, דגים מובחרים ומנות ייחודיות מגריל הרובטה היפני לצד סאקה משובח. לרגל BLACK MORNING by BeanZ שף בן נריה יפנק אתכם בבראנץ' קוריאני חד-פעמי, עם מנות משוגעות כמו רול ממולא בשר סרטנים וטאמאגו, בים בים באפ וחמישה סוגי קימצ'י.
מחיר: 198 שקלים
George & John במלון דריסקו | שף תומר טל
המבנה המיוחד של המלון ההיסטורי אשר במושבה האמריקאית, והכניסה לחלל המסעדה המעוצב באופן אלגנטי מבהירים עוד לפני שמתיישבים לצד השולחן שפה יש משהו אחר. השף טל יוצר קולינריה ישראלית מודרנית במגוון טכניקות, מעידון וצלייה ועד כבישה. לפסטיבל הוא מתכנן לכם בראנץ' שמתכתב עם הטעמים שיצר קיבוץ הגלויות בישראל ובין המנות תמצאו בליני תפו"א מדורה, פלמידה בעישון כד בורמזי ותרד, ועוד הפתעות.
מחיר: 189 שקלים
דון קמילו במלון ג'אפה | שף רועי ענתבי
מלון "ג'אפה" עוצר הנשימה ביפו העתיקה מספק תפאורה מושלמת למסעדה האיטלקית-ניו יורקית ששואבת השראה קולינרית גם מהים התיכון. החצר היפהפייה של מלון היוקרה תיפרד ליום אחד מהבופה המדויק, והשף ענתבי יגיש בראנץ' עילי שמחבר בין קלאסיקות איטלקיות למטבח המקומי יפואי.
מחיר: 198 שקלים
איגרא רמא | שפים ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי
בן רפאל ומיכאלי מלקטים את כל הטוב שהאדמה והים מרעיפים עלינו. התפריט שלהם מורכב מחומרי גלם טריים, עכשוויים, כאלה שהחקלאים קטפו אתמול והביאו היום. מהם יוצרים השנים מטבח ישראלי למהדרין ברחוב ברנר, שבסמוך לשוק הכרמל ומדרחוב נחלת בנימין.
מחיר: 149 שקלים
בראנץ' במשקל קליל
במתחם האוכל הקז'ואלי שממש נוגע בחולות של חוף פרישמן, השף מילר יפנק אתכם בביץ' בראנץ' על הים, שמתחיל במגש מאזטים ענק, מלווה בפוקאצ'ת ים שחורה עם אצות, חמאה ומלח אטלנטי, ואחריו יגיעו עיקריות כמו טורטייה שחורה עם חמאה שחורה, מקושקשת רכה, קוויאר שחור ועירית קצוצה וקינוח על בסיס מרק אבטיח קר. יהיה לכם טעים ויופי של סטורי באינסטגרם.
מחיר: 149 שקלים
אוזריה נקסט דור | שפית אביבית פריאל
האחות הקטנה והבועטת של אוזריה, ה-מלכה של שוק לווינסקי, תציע לכם תפריט קליל יותר לבראנץ' שיעשה לכם חשק לזרום ממנו אל המעדניות ודוכני התבלינים של המקום הקולינרי הכי טרנדי בתל אביב. מומלץ להתפנק על 'קומפלט לוינסקי' שמתחיל בפתיחת מאזטים, טחינה שחורה ומאפים שחורים, עובר למסבחה שעועית שחורה, ומסתיים בקינוח השוק המושלם. בתיאבון!
מחיר: 119 שקלים
בתמונה הראשית מימין לשמאל: תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון, אביבית פריאל מאוזריה נקסט דור, ויקטור גלוגר מהולה (יושב), תמיר מיכאלי מאיגרא רמא, יובל בן נריה מיא פאן, ענר בן רפאל מאיגרא רמא, מוטי טיטמן ממלגו ומלבר, עומר מילר מקאליפסו, רועי ענתבי מדון קמילו, שיראל ברגר מOPA (יושבת) ואבי ביטון מפופולר
קרדיט צילום שיראל ברגר, ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי: איליה מלניקוב
קרדיט צילום מנות: דנה מאירסון ועדי קשטן