
לקראת חגיגות השנה האזרחית: שמפניות לכל כיס
מתלבטים איזו שמפניה לקנות למסיבת השנה האזרחית? הנה כמה שמפניות מומלצות לפי רמות מחירים
צליל הפקק שמשתחרר מהבקבוק, הקצף שניתז קלות החוצה וריח היין שממלא את החדר, הם רגע של חגיגה. לא משנה מה חוגגים ומתי, אין כמו שמפניה כדי לסמל רגע מיוחד של שמחה. מנהג האצילים בצרפת של אחרי המהפכה הצרפתית הפך לחלק בלתי נפרד מהאופן שבו העולם חוגג כיום. אחרי המהפכה הצרפתית, השמפניה הפכה למשקה יוקרתי בזכות הבועות והניחוחות, ולחלק מהטקסים החילוניים שהחליפו טקסים דתיים קודמים. באותה תקופה האמינו שמי ששותה שמפניה הופך לשנון ויפה יותר. נראה שהם לא טעו בעניין הזה. שמפניה היא המשקה שהופך כל אירוע לחגיגה וברור שזהו המשקה שחובה לפתוח איתו את מסיבות השנה האזרחית החדשה. אז הצטיידו בכוסות גבוהות ותבחרו לכם את השמפניה שאיתה תשמחו לעוף אל 2019.

עד 50 דולר לבקבוק
נתחיל בקלאסיקה מתוצרת אחד היקבים הוותיקים במחוז שמפיין, שנוסד ב-1811 על ידי הזוג הצעיר רוז ופייר-ניקולה. המשקה התוסס שיצרו, יחד עם ציורי הכלניות על התווית, הפכו את הבקבוק למזוהה עם זרם האמנות אר-נובו במאה ה-19 ואתם תשמחו לזרום עם השמפניה הזו עד חצות ואחרי חצות. השמפניה הזו מורכבת מ-40% ענבי פינו נואר, 40% אחוז פינו מונייה ו-20% שרדונה, צבעה זהוב ויש לה ארומה מטריפת חושים בזכות ניחוחות של דובדבנים, שזיפים, הדרים ודבש. בקבוק שכולו נהנתנות חגיגית.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: מעולה עם קרפצ'ו דגים וירקות מכל הסוגים, עוגות ספוג למיניהן וטארטים.
Les Pionniers Vintage Champagne 2008
הנה לכם שמפניה עם ניחוחות של וינטג' מהעשור הקודם, שזכתה בפרסים רבים ויכולה להיות המשקה האולטימטיבי לפתוח איתו את השנה האזרחית החדשה. היא מורכבת מ-40% ענבי שרדונה ו-60% ענבי פינו נואר, צבעה לבן, הארומה משלבת ריחות של תפוחים ושמנת, והיא קלה מאוד בטעם.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: מאכלי ים, מגשי גבינות רכות או חצי קשות יחד עם ירקות יתאימו מאוד לטעמה העדין.
Veuve Clicquot Yellow Label Brut
היקב מאזור העיר ריימס שבצרפת מתהדר בתווית שהפכה לקלאסית ובאחת השמפניות האיכותיות ביותר בעולם לתג המחיר הזה. למשקה צבע זהב וניחוחות של אפרסקים, תפוחים ושזיפים. הוא בעל גוף בינוני וחומציות בינונית, כך שטעמו המתקתק והחלק הופכים אותו למהנה גם כאפריטיף.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: השמפניה הזו מדגישה את טעמיהם של מאכלי דגים והיא מושלמת לליווי סושי סלמון וסביצ'ה מוסר ים או טונה.
עד 100 דולר לבקבוק
Gosset Grand Blanc de Blancs Brut
שמפניה שתעניק לכם טעמים משכרים של פרחים, משמשים, שזיפים והדרים, שיגרמו לכם להזמין כמה בקבוקים נוספים לימי הקיץ החמים. לפני שאתם לוגמים, הביטו בה: צבעה זהוב חיוור, הבועות עולות בקו ישר והריח שלה יציף את החושים. טעמה חלק כמשי והיא האפריטיף המושלם – לכל מסיבה ולכל ארוחה. 100% ענבי שרדונה ו-100% אלגנטיות שמשאירה טעם של עוד.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: פירות ים מכל הסוגים ובכל צורות הבישול.
עוד בנושא:
לקרר, לחדרר ולשמר: האביזרים שכל חובב יין צריך להכיר
התחביב שיהפוך אתכם לכוכבי המסיבה
יש ויכוח בין ההיסטוריונים האם זהו היקב שהציג לראשונה "יין עם בועות", אבל אתכם זה לא אמור להטריד, כי ברגע שתלגמו מהמשקה הוורוד והמתקתק וניחוחות של ורדים, דובדבן ותות ימלאו את האף, אתם תביטו בבקבוק השמנמן והמיוחד ותרצו אותו בעיקר לעצמכם.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: מגש גדול עמוס גבינות קשות מכל הסוגים ולחמים שונים.
עד 500 דולר לבקבוק
בכל זאת, רגע הפרידה מ-2018 והמעבר ל-2019 הוא רגע שלא יחזור לעולם, ולכן יש לזכור אותו עם בקבוק שמפניה בלתי נשכח. השמפניה הזו נוצרה ב-1876 כדי לספק את תאוותו של הצאר הרוסי אלכסנדר השני והוגשה לו בבקבוק עשוי קריסטל. הצאר כבר מזמן איננו אבל השמפניה הזאת הייתה ועודנה סמל לאצילות דקדנטית וסימפוניה של טעמים וארומות.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: עוגות טארט למיניהן וכמובן פבלובה עם פירות יער.
הדום פריניון הזה הוא סימן לזה שאתם אוהבים את החיים וגם את האורחים שלכם, כי מדובר באחת השמפניות האיכותיות בעולם, בטח ביחס למחיר שלה. שמפניה שמבקרי wine.com הגדירו כ"מדהימה" ואתם לא תתווכחו איתם. הטעמים והניחוחות נעים על קשת בלתי אפשרית לכאורה של הדרים, שקדים קלויים וניחוחות מעושנים. השמפניה הזו היא משלב ההתבגרות השני שעוברות שמפניות העילית, והיא משוחררת מהחביות אל הבקבוקים רק אחרי 15-12 שנים. כך שהיא גם תוססת ומלבלבת כמו שמפניה צעירה, אבל יש לה טעמים מורכבים שמשתנים בפה. שתייה שכולה חוויה.
הצעת הגשה אחרי הנשיקה בחצות: אתם תופתעו מהשילוב המוצלח בין השמפניה הזו למאכלים אקזוטיים ואסיאתיים.
חמש עובדות על שמפניה
שמפניה היא יין מבעבע שמיוצר אך ורק בחבל שמפיין שבצרפת.
את היין מכינים מענבים שנקטפים בדרך כלל בתחילת הבציר, כשרמת הסוכר בהם נמוכה והחומציות גבוהה יחסית.
השמפניה עוברת תסיסה שנייה בבקבוקים, שנמשכת בין חצי שנה לשלוש שנים.
שמפניה צריכה להיות מיוצרת מענבי שרדונה לבן, פינו נואר אדום או פינו מונייה.
בניגוד ליין נתזים שבו מוחדר פחמן דו-חמצני שיוצר בועות גדולות שמתפוגגות מהר, הבועות בשמפניה הן קטנות ומתנדפות אחרי זמן רב.