איך תשלום בכרטיס אשראי יכול לחסוך לנו כסף – אמריקן אקספרס

באפס מאמץ: איך תשלום בכרטיס אשראי יכול לחסוך לנו כסף

כיום, תשלום בכרטיס אשראי הוא פעולה טבעית עבור רוב האנשים, וכמעט כל אדם בוגר בישראל מחזיק בכרטיס אחד או יותר. אולם, פעולת התשלום לא חייבת להיות רק רגע שבו עוזב הכסף את החשבון, אלא יכולה להיות גם רגע בו חוזר כסף לכיס שלכם – באמצעות צבירת נקודות ותוכניות קאשבק

יום רביעי, 18 במאי 2022

בישראל חיים יותר מ-7 מיליון אנשים, 85% מהאנשים הבוגרים מאלה הם בעלים גאים של כרטיס אשראי אחד או יותר והם מוציאים דרך הכרטיסים האלה יותר מ-350 מיליארד שקל בשנה. קשה מאוד לדמיין את החיים שלנו ללא כרטיס אשראי, בעיקר כי תשלום בכרטיס אשראי הוא חלק אינטגרלי משגרת היומיום שלנו. וכיום אפילו יותר – עם המעבר לטכנולוגיות סליקה ללא מגע וההיפרדות האיטית מהכסף המזומן ברחבי העולם.

ועדיין, לא רבים יודעים שכרטיס האשראי שנמצא להם בכיס יכול גם להכניס לכם כסף, ואפילו לא מעט. כן, מה שקראתם – כרטיס האשראי שלכם הוא לא רק אמצעי תשלום ודרך להוציא כסף על הדברים שאתם רוצים לקנות, אלא גם דלת שדרכה יכול לחזור אליכם כסף. איך? אחת הדרכים היא באמצעות שירות טופקאש, צבירת נקודות שמאפשרת ליהנות ממגוון הטבות תמורת הנקודות, וכן הטבות בונוס שנצברות מידי חודש.

בכתבה זו נסביר כיצד עובד שירות טופקאש לטובתנו, איך נהנים מההטבות שהמסלול מציע, איך רואים את הכסף בסוף התהליך וכיצד למקסם את ההחזרים על הקניות שאנחנו עושים. בנוסף, נסקור את הדברים שצריך לשים אליהם לב כשאנחנו באים לבחור כרטיס אשראי, על מה לשים דגש ואיך לדעת שהמסלול שבו אנחנו בוחרים מציע את כל ההטבות הנכונות.

איך תשלום בכרטיס אשראי יכול לחסוך לנו כסף – אמריקן אקספרס
תשלום בכרטיס אשראי גם יחזיר לכם כסף בחזרה. קרדיט: Shutterstock

תשלום בכרטיס אשראי – כסף בחזרה

בשנים האחרונות מפעילות חברות אשראי רבות בישראל ובעולם תוכנית הטבות, הנחות ובונוסים שנכללת תחת הגדרת ה- CashBack הרעיון הוא די פשוט: על כל קנייה שמבצעים באמצעות כרטיס האשראי, יקבלו הלקוחות החזר מסוים מדי חודש. העסקה נעשית בבתי עסק מתוך מאגר גדול, וכך נוצר מצב של Win-Win-Win – הלקוח מקבל כסף בחזרה, החנויות וספקי השירותים מקבלים לקוחות חדשים ונאמנים וחברת האשראי מספקת שירות אטרקטיבי ללקוחותיה.

כך למשל, בתוכנית טופקאש של חברת אמריקן אקספרס, אשר זמינה למחזיקי כרטיס אשראי או כרטיס אשראי בינלאומי של החברה, מקבלים גישה להחזרי מזומן משמעותיים על קנייה במגוון חנויות. החברה מפעילה פורטל ובו מאגר נרחב של חנויות המכבדות את התכנית –לדוגמא: חברי TopCash יקבלו החזר של עד 9% על רכישות ב-AliExpress, 4% באתר התיירות Booking.com, 4% באתר הביגוד אונליין ASOS, 3% באתר נייקי. על כל רכישה באתרים האלה (ועוד מאות אחרים) יקבל בעל הכרטיס החזר בשיעור המוזכר כאן, במזומן, היישר לכרטיס האשראי שלו.

למעשה, ההחזר הכספי משתנה – והוא תלוי בזהות העסק שבו בוצעה העסקה ובגודל העסקה. קונים יותר – מקבלים יותר בחזרה. לכן, כשניגשים לתשלום בקופה – בין אם זה אונליין או בחנות הפיזית – כדאי לשלוף את כרטיס האשראי, הפעולה הזאת ממש חוסכת לכם כסף.

אבל מעבר להחזרים לפי קנייה, ישנו גם החזר גורף על כל ההוצאות הרלוונטיות בכרטיס האשראי. התוכנית מעניקה החזר כספי שהוא מעין "בונוס" שנתי לכלל החברים בה, בשיעור של 7% מכלל קניותיהם בחנויות המשתתפות. כלומר, בנוסף להחזרים הספציפיים על כל קנייה, מדי שנה משוקללות כל ההוצאות בחנויות המשתתפות בתוכנית הטופקאש, ו-7% מהן מוחזרים ישירות לחשבון האשראי של הלקוח.

כך נהנים לקוחות המשתמשים בשירות מחסכון ממוצע של מאות שקלים בשנה, 7% בונוס על כל החזר חודשי, גישה למבחר של מאות מותגי אונליין מובילים, החזר כספי אוטומטי ישירות לכרטיס האשראי, אזור אישי למעקב אחר ה-CashBack החודשי ומעדכונים שבועיים על הדילים החמים בחנויות.

איך תשלום בכרטיס אשראי יכול לחסוך לנו כסף – אמריקן אקספרס
תשלום בכרטיס אשראי מעניק לכם גם נקודות. קרדיט: Shutterstock

תשלום בכרטיס אשראי – נקודות

דרך נפוצה נוספת לחסוך כסף באמצעות שימוש בכרטיס האשראי היא צבירת נקודות. גם במקרה זה, רוב חברות האשראי מציעות תוכנית צבירת נקודות כזו או אחרת. לרוב כך זה עובד– על כל הוצאה בסכום מסוים בכרטיס האשראי נצברת נקודה לזכות הלקוח. בנקודות הנצברות ניתן להשתמש על מנת לרכוש כרטיסי טיסה, להזמין נופש במלונות, להזמין כרטיסים לאירועים, לקבל הטבות ועוד.

בחברת אמריקן אקספרס תוכנית הנקודות נקראת  Membership Rewardsוהיא מבוססת על צבירת נקודות חודשית. על כל 60 שקלים שיוצאים ברכישות בכרטיס האשראי, מקבל לקוח החברה נקודה אחת. את הנקודות הנצברות ניתן להמיר בעת תשלום לחברות תעופה ובתי מלון ברשתות המובילות בישראל, להנחות להופעות מהארץ ומחו"ל, כרטיסים לקולנוע ולמגוון רחב של הטבות.

לדוגמא, לקוח ממוצע 6,000 שקל באמצעות כרטיס האשראי שלו בחודש אחד, צובר כ-100 נקודות באותו החודש. בנקודות ניתן להשתמש בכל עת, עד כ-3 שנים מיום צבירתן. זוהי דרך נוספת להרוויח בעת השימוש בכרטיס האשראי שלכם, ואין צורך במאמץ מיוחד כדי לצבור נקודות ולעשות בהן שימוש.

איך תשלום בכרטיס אשראי יכול לחסוך לנו כסף – אמריקן אקספרס
אז איך לבחור כרטיס אשראי? קרדיט: Shutterstock

תשלום בכרטיס אשראי – איך לבחור?

אז עכשיו כשהבנו את ההטבות שיכולות להחזיר לנו כסף מדי חודש על קניות באמצעות כרטיס האשראי, נותרה השאלה איך לבחור כרטיס אשראי, ולמה חשוב לקחת בחשבון את ההטבות שפירטנו כאן.

נתחיל מכך שבחירת כרטיס אשראי אינה יכולה להיות מבוססת על הטבות בלבד. כשבוחנים איזה כרטיס אשראי יהיה הנכון ביותר עבורנו, חשוב לשים לב לדברים כמו מסגרת אשראי, איכות שירות הלקוחות, שיעורי עמלות, תוקף הכרטיס בחו"ל, מועדי חיוב ועוד.

לאחר שבדקנו התאמה מהבחינות האלה, ניתן לפנות לבחון את ההתאמה של תוכניות ההטבות הקשורות לכרטיס האשראי הפוטנציאלי - גשו לאתר האינטרנט של החברה ולעמוד תוכנית ההטבות שנמצא בו. בדקו האם בתי העסק, השירותים, האירועים וההנחות שמוצעים בו תואמים את רצונותיכם והעדפותיכם. בדקו האם התנאים לקבלת ההטבות תואמים את דפוסי הצריכה שלכם, ושימו לב לדרכים שבהן ניתן לממש את ההטבות.

אם כן, כעת ברור שהמשמעות של שימוש בכרטיס אשראי אינה תמיד רק כסף שמשולם מהכרטיס אשראי, פעמים רבות פעולת התשלום יכולה גם להיות גם רגע שבו הכסף חוזר – אם באמצעות החזרים חודשיים ושנתיים במזומן, ואם באמצעות צבירת נקודות למימוש עתידי. שווה להתעמק ולהבין את ההטבות שמציעות החברות, ולבחור את כרטיס האשראי שלכם בהתאם.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;