להיות DJ: התחביב שיעלה את הווליום בחיים שלכם

רוצים לנגן כמו מרטין גריקס? אף פעם לא מאוחר מדי. כך תלמדו להיות ה-DJ של המסיבות שלכם ושל החברים שלכם

יום ראשון, 29 ביולי 2018

העולם נחלק לאלה שמובילים ואלה שמובלים, אלה שעל הבמה ואלה שצופים בהם, אלה שקובעים את הקצב ואלה שרוקדים אותו. אם גם לכם נמאס מליין יוטיוב גנרי במסיבות של החבר'ה, או מזה שכל אחד רוצה להשמיע משהו משלו, כנראה שאתם צריכים לעבור לצד שקובע את הקצב. בקיצור, תלמדו להיות ה-DJ של המסיבה בעצמכם.

אם אתם אוהבים מוזיקה, אם אתם סופר-מעודכנים במה שהולך ואתם מרגישים את האווירה של הסביבה, אז למה לא בעצם? כן, יש כאלה שממש נולדו לזה. מרטין גריקס בן ה-22 לדוגמה, נחשב כיום לאחד מה-DJ הכי מצליחים ומפורסמים בעולם, ואם תרצו לדעת למה, פשוט תגיעו להופעה שלו בארץ ב-10 לספטמבר ותראו מקרוב איך עובד מקצוען עם נשמה.

גם אתם יכולים לעשות את זה בגיל צעיר ואם אתם קצת מבוגרים יותר – מהאייטיז או מהסבנטיז, אז ברור שמצאתם לעצמכם קריירה שנייה, או לפחות תחביב שיכניס ווליום חדש לחיים שלכם. איך עושים את זה? מה הציוד שצריך? איפה לומדים? שימו לעצמכם פלייליסט ברקע וקדימה – מתחילים.

איפה לומדים?
נתחיל מזה שלהיות DJ זה מקצוע, גם אם אתם מתכוונים להיות כאלה רק למען הריגוש והגיוון. אמנם תמיד אפשר להיצמד לחבר שעוסק בתחום ולקבל טיפים, אבל אם אתם קצת יותר רציניים, אתם צריכים ללמוד תחום חדש שמשלב אנשים, מוזיקה וטכנולוגיה. ה-DJ קובע את מצב הרוח של הקהל דרך המוזיקה, ועושה זאת באמצעות מערכות שונות שעוד נגיע אליהן.

בארץ יש כמה בתי ספר שמלמדים איך עושים את זה. בבית הספר coursist מציעים קורס שבו תוכלו ללמוד על מלודיה והרמוניה, תכנות ויצירת מוזיקה בעזרת המחשב (המחיר תלוי במידת ההתמקצעות). המתקדמים ילמדו לשלב בין טרקים מוזיקליים וישלטו בתוכנות השונות.

במכללת BMP תוכלו לעבור קורסים קצרים כמו קורס סקראץ' – טכניקה שבה מעבירים את תקליט הוויניל הלוך ושוב בפטיפון כדי ליצור צלילים קשתיים או קצביים, או קורס DJ מלא, שמשלב בין בסיס תיאורטי לתרגול מעשי של ביטמיקס (מעבר בין שני שירים שהקצב שלהם מסונכרן). תקלוט אנלוגי או תקלוט ממוחשב, יהפכו לחלק מהגרוב שתשמיעו מהעמדה.

גם בבית הספר הוותיק למוזיקה Muzik תוכלו לפתח את המיומנויות, אחרי שתקבלו כלים לשליטה טכנית בקורס ה-DJ שמעבירים שם כבר קרוב ל-20 שנה.

מה קונים?
התחביב החדש לא זול במיוחד. נדרשת השקעה ולא רק של זמן. ללא ציוד איכותי לא תוכלו לנגן וליצור את המוזיקה שאתם אוהבים. כמובן, ככל שמתמקצעים יותר כך גם הציוד חייב להיות מתקדם יותר, אבל בשלב ההתחלתי זה מה שאתם צריכים כדי להיכנס לקצב. האם כדאי לקנות ציוד יד שנייה או ציוד חדש? זה כבר תלוי בתקציב שלכם.

לפטופ
נכון שעדיין עובדים עם תקליטים ודיסקים אבל עם כל הכבוד לנוסטלגיה, המוזיקה נמצאת היום איפה שכל דבר אחר נמצא – במחשב. הצטיידו בלפטופ איכותי, עם זיכרון גדול ומעבד חזק ומהיר שמתאים לתחביב החדש שלכם.
טווח מחירים: 5,500-2,500 שקל.

מיקסר
זהו הכלי הבסיסי, שבלעדיו השליטה שלכם במוזיקה מוגבלת ביותר. המיקסר הוא ה"מוח" של ה-DJ, ובעזרתו תשלטו בצליל בכל אספקט – עוצמה, אפקטים, גובה הצליל והאיכות שלו. ברגע שאתם יוצרים שילובי מוזיקה, מתאימים מקצבים ויוצרים ליין משלכם במסיבה, המיקסר הוא הכלי שבאמצעותו תרימו את המסיבה.
טווח מחירים: 2,500-500 שקל, למיקסר פשוט יחסית למתחילים.

קונטרולר
נכון שתמיד ראיתם את ה-DJ במסיבה עומד מעל מכשיר שבו יש שני עיגולים גדולים והרבה כפתורים סביבם? זהו הקונטרולר – מכשיר שמאפשר שליטה בתוכנות המחשב שאיתן תנגנו את המוזיקה. כיום, ברוב הקונטרולרים יש כרטיס קול מובנה וככל שהדגם זול יותר כך מספר הפונקציות קטן יותר.
טווח מחירים: 4,000-1,000 שקל.

אוזניות
פריט חובה, משום שבעזרתן תוכלו לשמוע ולבחור את השיר הבא. אבל אוזניות של DJ חייבות להיות אטומות יותר מהממוצע ואיכותיות יותר מבחינת הסאונד. הן גם חייבות להתקפל ולהסתובב כדי שתוכלו להשתמש רק באוזנייה אחת ולחלק את הקשב בין השיר הנוכחי לזה שאתם מתכננים להשמיע.
טווח מחירים: 100-800 שקל. 

איפה מופיעים?
אחרי שלמדתם איך שולטים בקצב, משלבים מקצבים ושירים ויוצרים אפקטים שונים, וקיבלתם גם את הציוד שקניתם, זה הזמן שלכם לעלות לעמדת ה-DJ. התאמנו בבית, נצלו כל יום הולדת של חבר או אחיינית, וחפשו ברשתות החברתיות מסיבות שנותנות במה למתחילים. כך תצברו ניסיון ובעיקר – תתחילו ליהנות.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;