לארוז לנסיעה? זה לא כזה תיק

הכנות נכונות ומעט מחשבה לפני הטיול ובמהלכו יעשו את ההבדל בין הצלחה לכישלון. הקפטן מלמד אתכם מה לקחת לחו״ל, כיצד לשמור על החפצים ואיך להוציא את המקסימום מהמזוודה שלכם. הקפטן | טור 13

יום רביעי, 8 בינואר 2020

בשנת 1994 עוד הייתי טייס בחיל האוויר, וכיהנתי כאחראי קשרי החוץ של החיל. באותה השנה טסתי לארצות הברית בפעם הראשונה, לטובת פגישות עבודה בפנטגון. צחוק הגורל, אבל דווקא באותה הטיסה איבדו את המזוודה שלי, וכך מצאתי את עצמי - מהרגע להרגע - נאלץ לגייס מלתחה חדשה לגמרי, שתתאים לקוד הלבוש של משרד ההגנה האמריקני. אני זוכר שעוד באותו היום הלכתי לקנות נעליים, חולצה, מכנסיים, אבל ההוצאות היו כבדות, ושמתי להן גבול כשזה הגיע לרכישת ז'קט. הנספח האווירי של ישראל בוושינגטון באותה התקופה השאיל לי את הז'קט שלו, רק שהייתה בעיה אחת – הוא היה קטן עלי בכמה מידות. בכל אותו היום התהלכתי עם הז'קט ביד ולא לבשתי אותו לרגע, ובנסיעה הזו למדתי, שאם יש לי ביקור שמאפשר לי להסתפק בכבודת יד בלבד - אני תמיד אעדיף לבחור בה. מה שעולה איתנו למטוס לא הולך לאיבוד.

ומה לגבי מקרים שבהם חייבים מזוודה? הנה העצות שלי לאריזה ואחסון בנסיעות.

מתאמי חשמל לכל יעד

אני משתייך לסוג האנשים שהמזוודה שלהם לעולם לא ריקה. עם השנים הבנתי שאין שום טעם בלפרוק אותה ברגע שאני חוזר הביתה, כי תוך יומיים-שלושה ממילא אצטרך לחזור ולארוז אותה שוב. וכך, דרך קבע, אפשר למצוא אצלי במזוודה את תיק כלי הרחצה, את המכשירים החשמליים שאני צריך - ממכונת הגילוח ועד לאייפד, מטענים למיניהם וגם – מתאמי חשמל.

והנה הטיפ הראשון: כשהתחלתי לעבוד בחברת התעופה, אחד מהדברים הראשונים שעשיתי היה להיכנס לאחת מרשתות העשה זאת בעצמך, ולרכוש את כל מתאמי החשמל האפשריים, שיתאימו לכל מדינה שאטוס אליה. זו הייתה אחת מהרכישות החכמות שעשיתי. אחרי הכל, מה יותר קלאסי מלהגיע באחת בלילה למלון אחרי יום שלם של טיסה, כשהסוללה בנייד התרוקנה, ועכשיו לך תחפש מתאם שיוכל לאפשר את ההטענה שלה. לכן, אם אתם מרבים לטוס, אני ממליץ מאוד לרכוש מתאמים ולהשאיר אותם במזוודה, כדי שחלילה לא תשכחו אותם בארץ, או תגיעו ליעד בלי שום אפשרות לתקשר עם העולם, בדיוק ברגעים שאתם זקוקים לתקשורת הזו יותר מכל.

מה אורזים

כדאי לדעת שהיום, כמעט בכל מלון, אפשר לבקש ולקבל את הדברים הבסיסיים שאולי שכחתם בבית כמו מברשת שיניים, משחת שיניים, אביזרי גילוח ומוצרי היגיינה אחרים. זו רשת ביטחון חשובה, אבל מי שרוצה – כמוני – לא לקחת סיכונים, צריך לארוז תחת ההנחה שיש סיכוי שלא יראה את המזוודה שלו לפחות יממה. זה אומר שאני תמיד אכניס לטרולי תחתונים, גרביים וכלי רחצה – שיספיקו ליום אחד לפחות. בנוסף, אם אני טס ליעד שאני יודע שאני הולך לעשות בו קניות - אני אקפיד לארוז במזוודה תיק קטן, שאוכל להכניס אליו את הדברים שרכשתי. עוד דבר שתמיד טוב לארוז, אגב, הוא מטרייה. כבר אגרתי עשרות מטריות שזרוקות לי בבית, רק כי אני שוכח לארוז אותן כל פעם מחדש.  

כיס אוויר

אחת מהדרכים להוריד משמעותית מנפח הבגדים, לשמור עליהם וגם להצליח להכניס יותר פריטים אל תוך המזוודה, היא שקיות ואקום. בשקיות האלה, שאפשר למצוא כמעט בכל סופר בארצות הברית, יש שסתום חד כיווני שמאפשר לשאוב את האוויר מהשקית. כשמכניסים לתוכן בגדים ומוציאים את האוויר הנפח יורד - ואפשר להכניס למזוודה כמעט פי שניים. אם אין לכם שקיות ואקום, עוד טריק שאפשר להשתמש בו הוא לגלגל את הבגדים – במקום לקפל אותם.

 

עוד טורים של הקפטן:

החוקים שיעזרו לכם להוציא את המקסימום מטיול קצר

אל תטוסו בלי לקרוא! איך אוכלים נכון בטיסות?

גם במטוס וגם בטיול: כך תבטיחו נופש מוצלח עם ילדים

למה טייסים שמים את העניבה בכספת?

טיפ שלמדתי על בשרי; אם יש כספת בחדר ואתם מתכננים לאחסן בה פריטים, הקפידו לנעול אותה קודם פעם אחת כשהיא ריקה ואז וודאו שאתם יודעים גם איך לפתוח אותה. ועוד טיפ מאוד יעיל שקשור לכספת: בדרך כלל, אתם תשמרו בה את החפצים החשובים לכם ביותר: דרכון, כסף או אפילו תכשיטים. מאוד מרגיז לשכוח אותם בחדר אחרי הצ׳ק אאוט. לכן, ההמלצה שלי היא להכניס לכספת פריט שאין שום סיכוי שתוכלו לצאת מהחדר בלעדיו. נעל, שעון, או כל דבר אחר. אני, אגב, מכניס לכספת עניבה, מאותה הסיבה בדיוק. מבט קצר במראה כבר יזכיר לי אם שכחתי את הדברים בכספת.

בירוקרטיה

אני יודע שנהוג לצלם את הדרכון, הרישיון, תעודת הזהות ודף האשראי – ולשמור אותם במזוודה. אני לא עושה את זה, אלא פשוט שולח לעצמי את כל המסמכים הללו במייל, וכך אני יכול לשלוף אותם בקלות בכל מקום בעולם. בנוסף, בשנים האחרונות נגמלתי מהשימוש במטבע מקומי זר במדינות שאני כמעט לא מגיע אליהן. במקום, אני פשוט שולף את כרטיס האשראי שלי. פעם אמנם נהגנו להצטייד בהרבה מאוד כסף לפני הטיול, אבל היום זה מיותר בעיניי. אפשר להסתדר מעולה עם כרטיס אשראי, ואין סיבה להיסחב עם כסף שיכול להיגנב או ללכת לאיבוד. בנוסף, אם אתם טסים הרבה ליעד מסוים בחו"ל, בקשו לפתוח בבנק חשבון מט"ח תחת החשבון שלכם, באמצעותו תוכלו לבצע עסקאות ביורו או בדולרים ללא עמלת המרת מטבע זר.

אל תארזו "ליתר ביטחון"

בעיניי, לטוס עם משקל עודף זה עונש אמיתי. בסוף צריך לנוע עם המזוודה ממקום למקום, לפעמים גם במקומות פחות נוחים כמו מדרכות הומות אדם במרכזי ערים. אז כשאתם אורזים, נסו לחשוב מה הסיכוי שבאמת תלבשו את הבגד שהבאתם, והאם זה באמת שווה את הסחיבה במזוודה.

צ'קליסט

ולסיום, הנה טיפ אחרון: כשאתם אורזים, תמיד תתבססו על צ'ק ליסט מסודר. חשוב לוודא הוא מכיל את כל הקטגוריות החשובות כמו מסמכים, מכשירי חשמל, מטענים, מתאמים, כלי רחצה, לבוש, נעליים, איזושהי התייחסות למזג האוויר בארץ היעד ולאופי הנסיעה, וגם דברים שנראים מובנים מאליהם כמו משקפי שמש ומטריות.

כשאורזים נכון, לא רק המזוודה מתפנה: גם הראש מתפנה ליהנות מהנסיעה. תבלו.

אלון פרג, נשוי + 5, קברניט בחברת תעופה ומעביר תכנית בשם ״לטוס ללא פחד״ שמיועדת לסובלים מחרדת טיסה. שירת כטייס קרב בחיל האוויר, בטייסת F-16


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;