כזה לא טעמתם: סעודה בת 15 מנות שתחזיר אתכם בזמן

השף של ״בית תאילנדי״ ייקח אתכם למסע אל שורשי הקולינריה התאילנדית. וזו רק אחת ההפתעות ב-FUN DINING by AMERICAN EXPRESS, שבוע המסעדות החדש של תל אביב שבו 14 מסעדות עושות מהפך ושוברות שגרה

יום רביעי, 3 ביולי 2019

תל אביב היא אחת הערים המסעירות בעולם. תמיד קורה בה משהו, האנרגיה שלה בלתי פוסקת, יש לה שמש וים והיא תמיד מחפשת את הדבר הבא. אז עכשיו גם העיר הגדולה שלנו מקבלת שבוע מסעדות ראוי. בין 14-18 ביולי, תל אביב תארח אתFUN DINING WEEK by AMERICAN EXPRESS, שבוע שכולו במה לדמיון וליצירתיות של מיטב השפים בישראל. זה האירוע שבו השפים והשפיות יוצאים מהתפריטים הקבועים כדי לספר סיפור חדש במסעדה שלהם ולהגיש לכם את הפנטזיות שתמיד רצו להגשים. אבל הפאן הוא לא רק של השפים: בין השעות 17:00-20:00 יציעו 14 מסעדות מובילות בעיר את התפריט המיוחד בהנחות של עד 30% ויש גם הטבה מפנקת ללקוחות אמריקן אקספרס: מנה בהפתעה מהשף וקוקטייל אפרול שפריץ שני במתנה.

אז איך נראית פנטזיה של שף? יריב מלילי ממסעדת ״בית תאילנדי״ הנצחית, לדוגמה, יגיש מסע קולינרי הרפתקני במיוחד שכולל לא פחות מ-15 מנות. כל אחת מהן היא טעימה מההיסטוריה הקולינרית התאילנדית, כולל מתכונים מיוחדים של רעייתו אותה הכיר בתאילנד. "ההשראה שלי לארוחה מגיעה אחרי מסע של שנים במחוזות תאילנד, שהחל בסיפור אהבה שנולד בבנגקוק לפני 30 שנה, ביום בו הכרתי את אשתי לק (סונן). זה הוביל אותי לפתיחת ׳בית תאילנדי׳ לאחר כשבע שנים", אומר שף מלילי.

"מחכות לסועדים הרבה הרפתקאות בארוחה הזאת, שהיא גם סיפור חיינו. סיפור החיים שלנו בתאילנד, המחוזות השונים, צורות אכילה מסורתיות, התייחסות מדויקת לדברים. אנחנו נגיש את התפריט של FUN DINING WEEK by AMERICAN EXPRESS בחדר הפרטי הסודי ׳קואה קון לק׳, שבתוך הבית התאילנדי. ׳קואה קון לק׳,  ששמו בעברית הוא 'המטבח של גברת לק', המטבח של אשתי. אנחנו עושים שם דברים שבדרך כלל לא תמצאו ב׳בית תאילנדי׳ משום שהעשייה ארוכה וקשה. זה בישול של פעם, הכול עבודת יד, כמו שהסבתות עושות. מנות שמכינים אותם לפעמים במשך חצי יום".

"חומרי הגלם מיוחדים מאוד וישנם דברים שגם בתאילנד קשה להשיג כיום ומנות שלתאילנדים קשה לעשות", מוסיף שף מלילי. "יש שימוש בחומרי גלם קצת פחות מוכרים, לדוגמה, אנחנו לוקחים טפיוקה ועושים ממנה מעין קובה שממולא בערמוני מים, בשר שרימפס, סוכר דקלים ובוטנים".

אז איך מתנהל שבוע המסעדות החדש של תל אביב? במהלךFUN DINING WEEK by AMERICAN EXPRESS מתקיימים כמה סוגי אירועים: מסעדות שמציעות תפריט מפתיע וחד פעמי, ארוחות שף חד פעמיות סביב שולחן אחד וסטריט פוד. רק זכרו שככל שתקדימו להגיע תקבלו הנחה גדולה יותר, ושהזמנת שולחן מתבצעת מראש. הנה מה שמחכה לכם בכל מסעדה, ופרטים נוספים תוכלו למצוא באתר האירוע.

יפו תל אביב | שף חיים כהן

הפנטזיה: חיים עושה את איביזה

כבר שנים שחיים כהן מענג אותנו באוכל גורמה ומנות קלאסיות שמתכתבות עם העולם החדש. בדיוק בזמן שהוא מסתער על האי איביזה עם פתיחת המסעדות ומתחמי מזון של מלון W הסקסי, השף הראשון של ישראל נותן לכם הצצה חד פעמית לתפריט הים תיכוני שהוא מגיש לעולם.

יא-פאן | שף יובל בן נריה

הפנטזיה: Sake pairing dinner

היפנית הלוהטת מציעה חוויית בילוי טרנדית ועכשווית. התפריט המקורי, שמשלב את האיזקיות ומסעדות הרחוב היפניות עם אלמנטים מהמערב, יקבל טוויסט ושף בן נריה יגיש אוכל יפני בפרשנות מקומית, לצד התאמת סאקה איכותי לכל מנה, המיובא ממיקרו מבשלות יפניות.

המחיר: 299 שקלים לסועד ארוחה בת 5 מנות (לבחירה מתוך 20), ולצדן חמש משקאות סאקה.

קוואטרו | שף אביב משה

הפנטזיה: Green cuisine

שף אביב משה וקבוצת מסה מגשימים חלום והופכים את האיטלקייה המודרנית שלהם לאואזיס לצמחונים ולטבעונים. עם מנות יצירתיות ומלאות השראה שמתכתבות עם שלל מטבחים.

קפה פופלר | שף אבי ביטון

הפנטזיה: בבר הדייג

כשתשבו במבנה המעוצב שבדיזנגוף פינת ארלוזורוב ותרגישו את משב הרוח מחופי קזבלנקה, שף אבי ביטון יגשים חלום אישי. למשך שבוע יהפוך המקום למסעדת נמל מרוקאית, עם מנות שאתם לא מכירים, דוגמת מחאמר של דגי ים שהן לביבות תפוחי אדמה ודגים עם כורכום ועשבים מרוקאים;  אמפוואר דגים נאים - קוסקוס מלחם יבש מתובל בשמן זית וכמון עם פרוסות אינטיאס וסלט עגבניות חריף או אינטרייה של פירות ים, הפסטה של המרוקאים עם פירות ים בציר ים פיקנטי.

המחיר: 198 שקלים לסועד לפתיחת שולחן של ראשונות, מנה עיקרית (לבחירה) וקינוחים.

איגרא רמא | שפים ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי

הפנטזיה: המסעדה הראשונה

המסעדה שכולה שיר הלל לתוצרת החקלאית המקומית חוקרת את המקורות וחוזרת לתקופת התנ"ך עם מנות קדומות בפרשנות עכשווית, לצד מנות עדכניות בשיטות בישול עתיקות. לרגל האיוונט איגרא רמא קופצת 3,000 שנים אחורה - כלי חרס, מלצרים בגלביות, תאורת נרות, מנות משבעה זנים. בואו בסנדלים.  
 

ניטן תאי | שף שחף שבתאי

הפנטזיה: מסביב לעולם

מחכה לכם תצוגת תכלית חד-פעמית של מנות הדגל שעשו את הקריירה הבינלאומית של שף שחף שבתאי. אלה שהביאו לו את המישלן בסאסזו בפראג, הפכו אותו לשף השנה בהודו והטריפו את הברלינאים.

 

צ'יקטי | שפים מיכאל גרטובסקי ואוהד לוי

הפנטזיה:טברנה יוונית

צמד השפים בורח מהזוגיות היציבה עם איטליה, לטובת שבוע סוער עם המאהבת – יוון. קבלו את הטברנה היוונית השמחה של העיר, עם אוכל רחוב שמח מהאיים האהובים על השפים המוגשים לצד ים אלכוהול. 

המחיר: 189 שקלים לסועד.

בית קנדינוף | שפים איתי קושמרו ושמי גולומב

הפנטזיה: הבאזאר הגדול

החלל היפהפה מאכלס בשגרה אמנות וקולינריה משובחת עם קריצה לאוכל היפואי. לרגלFUN DINING WEEK by AMERICAN EXPRESS תמצאו בו מטבח טורקי מלא בכל טוב בהשראת שווקי איסטנבול. מאוכל הרחוב ועד לארמון הסולטן. עם שלל מנות קטנות לחלוקה, גריל פחמים עם שיפודים מסורתיים, מגש פתיחת שולחן טורקי, דוכני מתוקים מסורתיים ומנות דוגמת פלמידה כבושה ומעושנת בעצי דובדבן, זיתים ותפוזים או כיסוני בצק ממולאים בבשר עגל קצוץ ו"בר-בלאן" עותמני. איסטנבול זה הכי כאן, מטר מגן הפסגה והעיר העתיקה.

המחיר: 190 שקלים לסועד.

באנה | שף חנוך שכטר

הפנטזיה: Fatboy Slim

מסעדת ה-Plant Based הראשונה של תל אביב משחררת את הרסן ומציגה שתי גרסאות לאוכל שלה: בריאות לצד שחיתות. לאיזה מחנה אתם שייכים? ברוכים הבאים לעולם הגילטי פלז'ר שמאפשר גם וגם. בתפריט ה-FATBOY יופיעו מנות חד פעמיות כמו מלאווח "פיצה" וזיתי קלמטה; בורקס תפוחי אדמה, ציזיקי ופלפל ירוק חריף; חלה מלאה בפטריות יער צלויות, איולי חזרת ובצל מקורמל. בגזרת ה-SLIM יוגשו בין היתר אננס טרי ואורז שחור, רוטב בזיל-ג'ינג'ר ואגוז לוז שבור; סלט אבטיח, מאפה שקדים מלוח, צנונית, נענע וסומק; שומר צלוי עם פריקי וזוקיני, ויניגרט חרדל, אורגנו וציזיקי. כל תפריט יהווה בחירה מוצלחת.

+++ המסעדה סגורה בימי ראשון. הפאן אצלם יחל ביום שני, 15 ביולי

ג'ון וג'ורג' | שף תומר טל

הפנטזיה: Summer love

המסעדה בעלת העיצוב המרהיב והיוקרתי במלון דריסקו מושתתת על שילוב תרבות הקז'ואל עם דקויות של מטבח עילי. שף תומר טל מתכנן לכם חגיגה צבעונית וזורמת של מנות שטופות בטעמי שמש ואהבה – קטנות וקלילות, בטכניקות בישול ייחודיות – כבישות, עשן קר וצלייה על אש גלויה, כולל בר דגים נאים בייבוא מיוחד ושפע פירות וירקות.

קלואליס הילטון (כשרה) | שף ויקטור גלוגר

הפנטזיה: פיאסטה ספרדית

שף גלוגר מנהל כבר ארבעה עשורים רומן עם המטבח העילי הצרפתי. אבל לאחרונה הוא התאהב במטבח הספרדי ומפנטז על פתיחת מסעדה בעיירת הנופש מרבאה שבדרום ספרד. עכשיו תוכלו לטעום את המתכונים שטופי השמש שהוא חולם, בגרסה כשרה ובארוחת שיירניג שמחה. מתחילים בטאפאסים כמו אסקבצ'ה אינטיאס, ססינה (חמון מבשר בקר) ומלון כתום, ואחו בלנקו (מרק שקדים לבן). משם ממשיכים לעוד שלוש מנות, כשבאמצע כתף טלה ספרדי בבישול איטי.

מחיר פיקס: 300 שקלים (לא כולל שתייה).

 

ארוחות שף חד פעמיות

הבית התאילנדי |שף יריב מלילי

הפנטזיה: ההיסטוריה של הקולינריה התאילנדית

השף של אחת המסעדות המצליחות בישראל פותח את החדר הפרטי "קואה קון לק", ומזמין סועדים הרפתקנים לסיור קולינרי במחוזות תאילנד. ארוחת מלכים הכוללת 15 מנות שמבוססות על מתכונים נדירים ומיוחדים, בהשראת אשתו התאילנדית של מלילי, לק.

*המחיר: 18:00 - 470 שקלים | 21:00 - 590 שקלים. המחיר כולל אפרול שפריץ לפתיחה, יין לבן ללא הגבלה, פררלה וספרייט – לאורך הארוחה

הבנות אוהבות אוכל | קרן ויעל

הפנטזיה: המשתה הכי גדול

רק המילה שפע תוכל לתאר את מה שיקרה במשתה תאווה מפנק סביב שולחן אחד שמח - כמו שרק הבנות יודעות. צפו לאוכל פראי ומעורר תשוקה, ארוחה סביב שולחן אחד מרכזי ושמח עם אוכל שאפשר לאכול בידיים, מנות שרינג מפנקות, המון אלכוהול ומחסומים שנופלים בין זרים.

המחיר: 18:00 - 260 שקלים | 21:00 - 340 שקלים. המחיר כולל: אפרול שפריץ, פררלה, צ׳ייסרים ויין אדום/ לבן לאורך הארוחה.

 

אירוע סטריט פוד

פיצה סבא | השפים עומר מילר, לי מלילי ו-או פטדי

הפנטזיה:הפיצה התאילנדית הראשונה בעולם!

עומר מילר יארח את בני הזוג לי מלילי ו-או פטדי, דור ההמשך של משפחת 'הבית התאילנדי'. יחד הם יגישו לנו את הסטריט פוד המושלם - פיצות תאילנדיות חריפות ומטריפות בלב ג'ונגל טרופי שיקום במרפסת היפה שעל רוטשילד. אין צורך להזמין מקום מראש.

 

בתמונה הראשית למעלה מימין לשמאל: יניב בלילי, יובל בן נריה, חיים כהן, אבי ביטון ושחף שבתאי


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;