
מבחן האש: איזה גריל מתאים לכם?
גם אתם יכולים להיות גרילמנים – רגע לפני חגי תשרי בדקנו מה צריך לדעת לפני שרוכשים גריל גז
דמיינו רגע את הסצנה הבאה – הזמנתם משפחה וחברים לארוחת חג. כולם יושבים מסביב לשולחן והרעש היחיד שנשמע הוא רעש לעיסות ונקישות סכו"ם בצלחת. אתם עומדים בצד עם חיוך גדול על הפנים. ישאלו אתכם איפה קניתם את הבשר, אבל אתם תדעו שהסוד הוא הגריל שהתפנקתם בו לקראת החגים שמתקרבים.
היום כבר לא צריך להילחם בפחמים, לנפנף או לצבור ידע של גרילמן בכיר כדי לרשום הצלחות ליד הגריל. כל העניין הוא לבחור ציוד נכון. איך קונים גריל שיעשה את העבודה? הנה כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם:
קטגוריה: אחד הטרנדים החזקים בארץ הוא בשר מעושן. מעשנות ביתיות או עבודת יד מצריכות טכניקה, ידע וסבלנות. יחד עם זאת, הן פחות מתאימות למרפסת פשוטה אלא לחצר גדולה. המסורתיים שבינינו אולי יתקשו לוותר על טעם הבשר שנצלה על פחמים, אבל בשורה התחתונה גריל גז הוא הפופולרי ביותר בישראל בגלל נוחות התפעול שלו. גם אם אין לכם נקודת גז במרפסת או בחצר, שניים עד שלושה בלונים של 5 ק"ג צפויים להספיק למשפחה ממוצעת לשנה. לכו על גריל גז.

גודל ותקציב: לפני הכל, גריל גז לא קונים בשביל האורחים שיגיעו בחג וגם לא כי אתם מתכננים להתחיל לארח לעיתים יותר קרובות, אלא לפי צרכי המשפחה וכמובן לפי המקום שיש בבית. אין צורך במפלצת תעשייתית באלפי שקלים. איכות הגריל לא נמדדת בגודל או במחיר. בדיוק כמו שלא תקנו טלוויזיה 100 אינץ' לדירה מחולקת בתל אביב, גם במקרה של גריל, היצמדו לפונקציות שישרתו אתכם. עבור משפחה ממוצעת עם מרפסת מספיק משטח צלייה בשטח של כ-1,500 סמ"ר.
מבערים: חפשו גריל עם כמה שפחות חלקים מחלידים. גריל עם ארבעה מבערים הוא אידיאלי, שכן לא צריך הרבה גז ומאמץ להכנת האוכל, אבל גם שלושה מבערים יעשו את העבודה. חשוב שהמבערים יהיו פרוסים היטב וייצרו פיזור חום שווה, כדי שהבשר ייצלה בצורה אחידה בכל צדי הרשת.
כירת צד: אם נמאס לכם מריחות טיגון שמשתלטים על הבית בכל פעם שאתם מכינים חביתה, דג או קציצות, חפשו גריל עם כירת צד, מה שלמעשה יהפוך את המכשיר שלכם למטבח נייד וישאיר את הריחות בחוץ.

אלמנטים נוספים: כאמור, גריל טוב יורכב מכמה שפחות חלקים מחלידים כשהגוף שלו צריך להיות מורכב ממתכת איכותית. המכסה אמור להיות כבד ומסיבי. מד טמפרטורה חיצוני חשוב במיוחד אם אתם בקטע של צליית נתחים לטווח ארוך, אבל דעו – ככל שתכירו יותר טוב את המכשיר שלכם, כך תסתמכו פחות על מד הטמפרטורה שלו. חפשו משטח צלייה מברזל יצוק שאמנם יחייב אתכם בשימון, תחזוקה וניקיון, אבל ייתן תוצאות יותר טובות באיכות הצלייה. להבדיל, רשתות פלדה מתאימות יותר לאסאדו ואילו רשתות נירוסטה יקרות יותר מברזל ותופסות חום פחות טוב.
מוצרים נלווים: חובבי העישון (וגם הבשלנים שמכינים נתחים בתנור), לא יכולים לעבוד בלי מדחום בשר שבעזרתו אפשר למדוד טמפרטורה פנימית של הנתח. מדובר במוצר לא יקר, אבל יש לזכור שהוא לא הכרחי לסטייקים או שאר נתחים לצלייה קצרה. למי שבכל זאת מתעקש על אפקט של עישון, בחנויות ציוד לגריל תוכלו למצוא קופסאות עישון, מה שכמובן יחייב אתכם לרכוש שבבי עץ איכותיים. אפשר לראות בקופסאות הללו קיצור דרך שכן גריל גז לעולם לא יוכל לשמש תחליף למעשנה. תוכלו לשדרג את החוויה גם עם רוטיסרי – שיפוד מסתובב לצלייה איטית. זה מכשיר נהדר להכנת עוף בגריל או אפילו שווארמה ביתית. רק וודאו שהשיפוד מתאים לסוג הגריל שקניתם.