
היא הגיעה, אפשר להתחיל: כל מה שצריך לדעת על שירות התשלומים החדש של google pay
לאחר כמה וכמה הכרזות ודחיות, מערכת התשלומים האלקטרונית של גוגל, הלוא היא google pay, מגיעה סוף סוף לישראל: איזה שירותים היא תספק כאן? מה רמת האבטחה בשירות? ומהן ההטבות שיקבלו לקוחות אמריקן אקספרס בתקופת ההשקה?
יום שלישי, 07 בדצמבר 2021
אחרי כמעט שנתיים בהן נערכת חברת google לכניסת שירות התשלומים/הארנק הדיגיטלי החדש שלה - google pay לשוק הישראלי, כבר כאן לאחר זמן ארוך של ציפייה.
מאז הכניסה המוצלחת של אפל פיי לשוק הישראלי לפני כחצי שנה, היה ברור שגוגל לא תוכל להמשיך להסס ולעכב את ההשקה הישראלית. ההיסוס נבע מהאימוץ הישראלי האיטי יחסית של תקן האבטחה הדיגיטלי העולמי EMV, אשר מוטמע במסופים ובכרטיסי האשראי באמצעות שבב חכם.
מגפת הקורונה בשילוב תוכנית הטמעה נחושה של בנק ישראל, שינו את התמונה וכיום לרוב בתי העסק בישראל יש נקודות מכירה התומכות באופן מלא בתקן EMV. אי לכך, לחברת גוגל לא נותרה סיבה להסס, להיפך: היא ראתה איך אפל, מתחרתה הגדולה, כובשת את משתמשי האייפון הישראלים והופכת תוך שבועות ספורים בלבד לארנק הדיגיטלי המוביל בארץ הקודש ולכן, היא לא יכולה להישאר מאחור.

google pay: מה אפשר לעשות עם זה?
לכניסת google pay צפויה להיות השפעה גדולה יותר על שוק התשלומים הישראלי מאשר ההשפעה הגדולה שהייתה בעת כניסת אפל פיי. נתח השוק של בעלי מכשירי האייפון בישראל עומד על קצת פחות מ-30%, בעוד שהרוב המוחלט (יותר מ-70%) שייך למשתמשי אנדרואיד, הפלטפורמה שעליה פועלת google pay. אי לכך, הכניסה של גוגל לשוק התחרותי של הארנקים הדיגיטליים צפויה להשפיע עמוקות על השחקניות שכבר פועלות בתחום זה. ולכן לא מפתיע שרובן מיהרו לאמץ את שירותי google pay ולהפוך אותם לזמינים לכלל מחזיקי כרטיסי האשראי שלהן ללא עלות נוספת.
הארנקים הדיגיטליים מתפקדים כמו אפליקציות תשלומים, בעזרתן אנו יכולים לבצע קניות מאובטחות בעזרת הטלפונים החכמים שלנו, כמו גם בעזרת פריטים לבישים אחרים כמו שעון יד או צמיד חכמים.
במקרה של google pay, מלבד ביצוע רכישות דרך הסמארטפון, שירות התשלומים מאפשר גם רכישת אייטמים באפליקציות, מילוי אוטומטי של טפסים בדפדפן chrome, רכישה נוחה וזמינה במיוחד של מוצרי גוגל, והיהלום שבכתר - שירות גוגל PLEX, שמאפשר ללקוחות גוגל לפתוח ולנהל חשבון בנק דרך Google Pay. השירות, אשר הושק בתחילת 2021 בארצות הברית בלבד, צפוי להתרחב לשאר העולם וגם לישראל, ולאפשר ללקוחות בין השאר, לחסוך בעמלות מיותרות וליהנות מניהול חיסכון המבוסס על תובנות בינה מלאכותית (AI), והכי חשוב: אפשרות להעביר כסף בין אנשים, בין אם ביחידים או בתוך קבוצות.

google pay: אבטחה ברמה גבוהה
כמה מילים על אבטחה: בארה"ב לבדה דווחו בשנת 2020 כ-2.2 מיליון מקרים של הונאות אשראי לצרכנים פרטיים, אשר גרמו לנפגעים לאבד כ-3.3 מיליארד דולר. אבטחה היא אחד המרכיבים החשובים, אולי החשוב מכולם, שארנק דיגיטלי צריך לספק. ואכן, מבחינה זו Google Pay בהחלט עונה על הציפיות עם רמת אבטחה גבוהה, המבוססת על שימוש במערכות אימות ביומטריות (קורא טביעות אצבע וסורקי קשית העין), או על מנגנון מתוחכם של הזנת סיסמה.
כאשר נבצע תשלום דרך Google Pay, שירות התשלומים ישלח מספר חשבון וירטואלי אשר יכלול מידע בסיסי על חשבון המשתמש, במקום לשלוח את פרטי החיוב המלאים. כמו כן, המערכת יכולה לבדוק האם המשתמש שביצע את התשלום נמצא במצב מאובטח, ואם לא, לבקש ממנו לשפר את מצבו בתחום זה. התוצאה היא מעטפת אבטחתית שתאפשר למשתמשי Google Pay לבצע מגוון של פעולות רכישה וקנייה ברוגע ובביטחון.
google pay: אין עמלות
Google Pay, אם כן, בדרך לישראל סוף סוף. קבלו בקצרה ארבע נקודות נוספות שכדאי לכם לדעת על הארנק הדיגיטלי החדש:
- קצת היסטוריה: אנדרואיד פיי, הגרסה הראשונית של Google Pay, הושקה והוטמעה במערכת ההפעלה של גוגל בשנת 2015. בהשקה, שירות התשלומים של גוגל היה מותאם רק לכ-70% ממכשירי האנדרואיד ולכ-700 אלף בתי עסק בלבד. מאז עשה Google Pay דרך ארוכה וכיום הוא פעיל ביותר מ-40 מדינות ברחבי העולם, עם יותר מ-100 מיליון משתמשים.
- הולכים על הכול: בניגוד לכמה מאפליקציות תשלום מקומיות,Google Pay מאפשרת למשתמשי השירות לשמור שוברים דיגיטליים, כרטיסי טיסה, תווי קנייה ואפילו כרטיסים לאירועי תרבות וספורט.
- הגבלות לפי מדינות: שירות Google Pay אינו זהה לחלוטין בכל המדינות שבהן הוא פעיל. לדוגמא, העברות כספים בין אנשים ניתנות לביצוע בשלב זה רק בארה"ב. כמו כן, לא ניתן לשלם נסיעה בתחבורה בכל המדינות. איך יודעים מה זמין ומה לא, מה פועל ומה לא? כל המידע נמצא במרכז העזרה של google pay.
- אין עמלות: Google Pay לא גובה עמלה על השירות. מה שלא אומר שהיא לא מרוויחה מכם, המשתמשים, בדרכים אחרות כמו למשל איסוף מידע מקיף ומתמשך על הרגלי הקנייה שלכם ועוד.
- כחלק מקבוצת ישראכרט, גם אמריקן אקספרס נערכת לכניסה של שירות Google Pay בישראל ומאמצת את שירות התשלומים המוביל. במסגרת זו, לקוחות אמריקן אקספרס, מוזמנים ליהנות מהטבה זמנית: 10% החזר על הקניות עם גוגל פיי עד רף עליון של 100 ₪ + כפל נקודות על הקניות שיבוצעו Google Pay. ההחזר יינתן בתקופת ההשקה בכל בתי העסק התומכים בשירות.