
נחבא אל הכלים? גאדג'טים למטבח השף הביתי
סירים ומחבתות זה אחלה. גם סט הסכו"ם המהודר שקיבלתם במתנה מהעבודה. אבל כדי להתקבל ליחידת העילית של הפודיז האמיתיים, תצטרכו להצטייד בגאדג'טים גסטרונומיים קצת יותר חריפים מאלה
יום חמישי, 18 במרץ 2021
כנראה שאין לסיפור הזה רק אחראי אחד. אפשר להפנות אצבע אל תוכניות הבישול שנכנסו לחיינו לפני מספר שנים, שאחריהן גם החביתה המושקעת שלנו פתאום נראתה קצת עצובה. אפשר גם לטעון שכל האוכל הזה שמצטלם מדהים באינסטגרם נושא בחלק מהאשמה. יודעים מה, כנראה שאי אפשר להתעלם גם מחלקה של הטכנולוגיה שממילא נכנסה בגדול בעשור האחרון לכל שעה ביום שלנו וחדר בבית שלנו. כולל החדר שבו מכינים אוכל. במילים אחרות, יש מספיק את מי להעמיד במסדר הזיהוי שמטרתו לקבוע מי אשם ביצירת האוכלוסיה הכי מעוררת קנאה (ותיאבון) שהצטרפה לעולם בשנים האחרונות: ה-פודיז! ספציפית חיילי יחידת העילית שלהם, אלו שדוגמים אוכל מעולה בחוץ, אבל גם מכינים מנות שף בבית, ומקפידים גם על מרכיבים וחומרי גלם מעולים, וגם על כלי הכנה והגשה מהממים, כמו אלו של נעמן שיש לנו הטבה עליהם עבורכם.
אבל עכשיו כבר מאוחר מדי להתמרמר על זה. עדיף פשוט לנסות ולהתקבל למועדון האקסלוסיבי הזה. החדשות הטובות? הם מקבלים כל אחד ולא עושים בעיות בכניסה. בתנאי כמובן, שאתם כבר מצוידים בגאדג'טים למטבח האלה, שפודיז מתקדמים באמת חייבים להחזיק בבית.

אל תדברו איתי לפני!
טוב, ניכר שהתחלנו ברגוע כן? כי מכונת קפה ביתית היא כבר שנים דיירת נפוצה ונחשקת במטבחים משודרגים קמעה. אנחנו אישית מכירים אנשים שגומעים את המרחק מהמיטה בבוקר עד אליה בפחות משלוש שניות, לפעמים עם עיניים שעדיין עצומות משינה. אבל כדי בכל זאת לדייק מעט כמו פודיז אמיתיים, צריך לומר שקפסולות זה אחלה ויעיל ומגניב, אבל סביר להניח שמרגע שתעברו למכונה שטוחנת את הקפה בעצמה, תתקשו מאוד לחזור אחורנית. זה כנראה ירגיש לכם קצת כמו לנטוש מכונית ספורט חדישה לטובת סטיישן שנת 2014. למעשה, סביר שתתמכרו לגמרי לחידוש הזה כבר מהפעם הראשונה שהארומה של קפה שנטחן הרגע אצלכם במטבח תכה לכם את האף.
מחפשים להתעורר לבוקר חדש וארומטי? מוזמנים להצטרף להטבת מסלולי הקפה של BeanZ Cafe ללקוחות אמריקן אקספרס ולקבל ישירות אליכם הביתה פולי קפה טריים ישירות מחוואים מדי חודש בצירוף מכונת קפה חדשנית ואלגנטית, שתטחן את פולי הקפה רגע לפני שתכינו לכם כוס. עכשיו אפשר לדבר איתנו.

אמבטיה צרפתית במטבח או: סו-וויד
אנחנו לא רוצים להיות נחרצים מדי בקשר לזה, אבל יהיו מי שיאמרו שיש גאדג'ט קולינרי אחד שבאמת מכניס אותך לכיתה של המתקדמים: סו-וויד. אנחנו מדברים כמובן על טכניקת הבישול (הצרפתית במקור) של בישול בתוך שקיות ואקום, בתוך מים שמנוטרים כל הזמן מבחינת טמפרטורה, עד לרמה של חצי מעלה. הרעיון פה הוא להשיג בישול ארוך בטמפרטורות לא גבוהות, שמשיג רמה אחידה וגבוהה, ושליטה אבסולוטית במידת העשייה של המרכיבים. אין יותר "בישלתי יותר מדי", או "אוף זה מוכן רק מבחוץ". מה שכן, גם כאן מדובר במדרון חלקלק כי אחרי ההתנסות עם שקיות הוואקום ואמבט המים, אתם עשויים להמשיך באופן טבעי לעוד ועוד מוצרים משלימים לסו-וויד כמו מדחומי מזון למיניהם, סירים מיוחדים ואפליקציות ייעודיות שאשכרה הומצאו כדי לשפוך על כל הסיפור הזה רוטב אפילו יותר עתידני.

לשקול לחיוב משקל דיגיטלי
משקל דיגיטלי למזון הוא דייר קבע במטבח של מי שמקפידים על התפריט שלהם מטעמי דיאטות מסוימות, או עניינים של פיתוח וחיטוב הגוף. הקטע הוא, שלא באמת תצליחו לעלות כיתה בבית הספר הביתי שלכם לקולינריה בלי אחד. בטח אם שיעורי הבית שלכם כוללים עבודת קונדיטוריה גדולה. אבל האמת היא שמדובר בגאדג'ט חובה כדי להיפטר אחת ולתמיד ממתכונים שמשתמשים בהמלצות כמו "2-3 כוסות מים", או "קורט מלח". מעכשיו אתם הולכים לדבר במספרים.

קלייה למטרה
זוכרים שדיברנו קודם לכן על אלו שלא מתניעים את היום לפני הלחיצה המתבקשת על מכונת הקפה? אז המון אנשים שומרים את הלחיצה השנייה שלהם בשביל הטוסטר. אז זהו, יש מי שסיימו להסתפק במלבן ההוא שלא השתנה מהותית משנות ה-60. זה שמקפיץ את הצנימים מתי שמתאים לו, ואז שולח אתכם למקצה שיפורים קטן בדרך כלל. היום כבר יש טוסטרים מתקדמים יותר, עם אפשרות למספר מצבי קלייה, צג דיגיטלי, מגשי ריקון למניעת מצב של פירורים פרה-היסטוריים ואפילו מדרגה קטנה מלמעלה לחימום מאפים גדולים יותר מפרוסת לחם. אה כן, ושתדעו שיש גם סכינים מיוחדים למריחת חמאה קשה מהמקרר על הטוסט באופן שלא יקרע אותו לגמרי. בשיא הרצינות!

שלא יערבבו אתכם, שישקשקו מכם
הנה עוד גאדג'ט קולינרי שבזכות הטכנולוגיה ממשיך להשתכלל ולהתקדם כל הזמן: הבלנדר. פחות או יותר החבר הכי טוב עבור פודיז שמכינים שייקים, רטבים מורכבים, משקאות קפואים, גלידה או סתם רוצים לכתוש קרח בצורה יעילה, כי פודיז מתקדמים לא מפחדים מקוקטיילים. הבלנדרים הטובים באמת מגיעים עם מספר מיכלים שמתאימים לצרכים שונים, ועם כמה "תוכניות" שונות. מה שכן, אם אתם מאלה שאוהבים לטחון ולרסק בבוקר, קחו בחשבון שאחד מבני הבית הולך להתעורר מזה. בסדר, מקסימום תפנקו אותם עם קפה שטחנתם הרגע. ישר למיטה.