לעוף כמו ציפור: המדריך לקניית רחפן

ממתחילים ועד מקצוענים – כך תמצאו את הרחפן שייתן לכם נקודת מבט שמיימית

יום שישי, 20 בספטמבר 2019

אם תרימו את העיניים לשמיים, בעיקר בסופי שבוע ובחופשות, סביר להניח שתראו כמה רחפנים שמטיילים באוויר. בישראל מופעלים כיום כ-20 אלף רחפנים. הם משמשים לצילום אירועים, לשימושים חקלאיים או כתחביב לילדים וגם למבוגרים. 90% מהרחפנים משמשים למטרות ספורט ופנאי והם נרכשים בשוק רחב, מגוון ומבלבל. כדי שתוכלו לרכוש רחפן שיתאים לשימושים שלכם הנה כמה דברים שחשוב לדעת:

מה האפשרויות
ב-2010 השיקה חברת Parrot את הדגם הראשון, ה-AR Drone. שלוש שנים אחר כך הציגה חברת DJI הסינית את סדרת רחפני ה-Phantom ועם הזמן למעשה כבשה את השוק. כיום היא מחזיקה ביותר מ-70% משוק הרחפנים למטרות פנאי.

אפשר למצוא מבחר רחב של רחפנים ברמות שונות, מחירים מגוונים ופיצ'רים כאלו ואחרים. הפרמטר הבולט ביותר של רחפן הוא משך הזמן שבו הוא יכול לרחף ברציפות. רחפן ממוצע ומעלה למטרות פנאי יחזיק באוויר כרבע שעה עד שיזדקק להטענה. רחפן פשוט וזול יותר יחזיק עוד פחות. חלק מהרחפנים מגיעים עם מצלמות. טווח האיכות שלהן רחב: ממצלמות בסיסיות ועד מצלמות Full HD ואפילו 4K.

ברחפן אפשר לשלוט או באמצעות שלט פיזי או בעזרת אפליקציה שמתקינים בסמארטפון. יש רחפנים שמספקים את שתי האפשרויות. אם יש צורך לבחור באחת מהשיטות, עדיף לבחור בשלט פיזי, שכן שליטה בעזרת האפליקציה תגביל אתכם רק לטווח קליטת הוויי-פיי. השלט, לעומת זאת, ייתן טווח רחב יותר. על רחפנים מסוימים אפשר לשלוט בדרכים נוספות: מחוות גוף, שליטה קולית ואפילו בעזרת שימוש במשקפי מציאות מדומה.

פיצ'רים נוספים שאפשר למצוא ברחפנים


כפתור הדלס מוד (Headless Mode): מאפשר שליטה במעוף הרחפן מנקודת המבט של המפעיל. כלומר: כשאתם מכוונים בשלט ימינה – הרחפן יפנה לימין ״שלכם״, גם אם מנקודת מבטו מדובר בפניה שמאלה.

שמירת גובה (Altitude Hold): מאפשר לרחפן לשמור על גובה טיסה נתון באופן אוטומטי. שימושי במיוחד בישראל מאחר שהחוק בארץ קובע שאין להטיס רחפן מעל גובה של 50 מטר. כשהרחפן מגיע לגובה הזה, אפשר להוריד את היד מהסטיק בשלט שאחראי על הגובה ולעבוד רק עם הסטיק שאחראי על הכיוונים.

כפתור חזרה הביתה: מאפשר לשלוח את הרחפן בחזרה אליכם בלחיצת כפתור. עם זאת, אם הרחפן "הלך לאיבוד", כלומר אינכם רואים אותו באופק, ממש לא בטוח שהכפתור הזה יעזור כי יתכן שהרחפן מעבר לטווח הקליטה של השלט.

מה לקנות
קשה לסקור שוק רחב כל-כך כשגם הרמה, גם הפיצ'רים וגם המחיר משחקים תפקיד שונה עבור כל צרכן. הבאנו לכם דוגמה טובה אחת לכל רמת מקצועיות:


למתחילים
: רחפן  DJI Spark. רחפן קטן אבל יחסית מתקדם מבחינה טכנולוגית. הוא כולל מצלמת 12 מגה פיקסל, מסוגל לעקוב אחרי בני אדם ולעבוד במצבי טיסה חכמים (מה שמאפשר בין השאר לרחף במסלול שתוכנת מראש). מהירותו היא עד 50 קמ"ש והוא מסוגל לטוס כרבע שעה.

למתקדמים: רחפן מסדרת Mavic של DJI. מצלמה ברזולוציית 4K, מערכת עקיבה חכמה ו-15 חיישנים שאמורים לזהות עצמים ולמנוע תקלות הם רק חלק מהפיצ'רים של הרחפן הזה. עיצוב קומפקטי בזכות יכולת קיפול הופכת אותו גם לנוח במיוחד לנשיאה ואחסון.

למקצוענים: רחפן DJI Mavic AiR. רחפן מקצועי ועמוס בפיצ'רים, ביניהם מצלמה משוכללת ויציבה במיוחד, שלט רחוק מתקפל, זיכרון פנימי שמאפשר לאחסן הרבה צילומי ווידאו, איתור מטרות ומעקב אחריהן ועוד. זמן רחיפה: 21 דקות.

הכירו את הכללים
אחרי שבחרתם רחפן ורגע לפני שאתם יוצאים איתו לשטח, יש כמה כללים שחייבים להכיר. הנה רשימה חלקית של כמה מהם: לפי חוקי מדינת ישראל אין להטיס רחפן (הכינוי הרשמי – "רב להב"), ברחוב, בשכונת מגורים או מעל לכביש מהיר. אין להטיסו מעל לגובה 50 מטר. אין להטיסו במרחק של פחות משני קילומטרים ממסלול של שדה תעופה ובמרחק של פחות מ-250 מטר משכונת מגורים, מבניין שמהווה תשתית ציבורית כמו בית ספר או בית חולים, והרחק מהתקהלות של אנשים. אסור להטיס רחפן באזור ירושלים (מחשש לפגיעה במקומות הקדושים), ויש אזורים אסורים נוספים, אותם אפשר לראות במפה הזאת. כשמשתמשים ברחפן חייבים להיות איתו כל הזמן בקשר עין. אין להשתמש בתדר 5MHZ, שכן הוא נמצא בשימוש של משרד הביטחון.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;