
לאכול עם העיניים: 7 מסעדות מצוינות עם נוף מוש
מה לאכול ומה לראות? מסע עולמי בין שבע מסעדות עם אוכל מהסרטים ונוף מהאגדות
הגיע הזמן שתודו. אתם כבר מזמן לא הולכים למסעדה רק בגלל האוכל. אין ספק שחשוב שיהיה טעים, אבל חשוב לא פחות שיצטלם טוב לאינסטגרם. מנות צבעוניות ואסתטיות מעיפות לכם את הסטורי וגורמות לכולם לקנא. עבור מי שרוצה לקחת את זה עוד צעד קדימה, הכנו רשימת מסעדות עם אוכל מהסרטים ונוף מהאגדות.
בנגקוק – Vertigo
עם כל הכבוד לארמון המלך ולקניות בסיטונות, החוויה האמיתית של בנגקוק מתחילה הרחק מזיהום האוויר. למשל, ברופטופ של מלון היוקרה Banyan Tree, שממוקם בקומה ה-61. הנוף האורבני עוצר נשימה, האווירה קז'ואל פלוס, הקוקטיילים יקרים והתפריט בינלאומי וכולל הרבה פירות ים על הגריל ובשרים.
מה לאכול:אם באתם עם כמה חברים ואתם רעבים, טומהוק אוסטרלי במשקל של 1.2 ק"ג יעשה את העבודה.

הריזורט סונבה קירי בקו קוט מציע אטרקציה שהכתה גלים ושברה את הרשת – ארוחה ב"בית עץ". דמיינו את זה. סלסלת במבוק לארבעה אנשים שתלויה בגובה 20 מטר בין העצים ומול הים. המלצר המיומן (שמצפה לטיפ בהתאם), נעזר באומגה כדי להגיש כל מה שתרצו – מארוחת בוקר קלילה עד לארוחת ערב תאילנדית מסורתית. זו לא סתם מסעדה עם נוף מרהיב, אלא מקום לאכול כשאתם חלק מהנוף. חוויה מושלמת. לפחות למי שלא סובל מפחד גבהים.
מה לאכול: דג לבן עטוף בעלי בננה. טרי טרי, בבוקר הוא עוד שחה בים.
סנטוריני – Character
סנטוריני הוא כנראה היעד הכי יוקרתי שקרוב לישראל. על הצוק בעיירה פירה, בלב הקלדרה, עם נוף פנורמי מרהיב לים האגאי ושרידי הר הגעש, שוכנת המרפסת הקסומה. רצוי להזמין מקום לשעת השקיעה ולהשאיר את המצלמה בהיכון. מדובר במסעדת שף שמתמחה באוכל איטלקי ובמיוחד בפסטות טריות.
מה לאכול:לכו על טליוליני שחור שמוגש עם בשר סרטנים.

אמאלפי – Ristorante La Sponda
נסיעה לאורך חוף אמאלפי מבטיחה נוף מהפנט, אולי היפה ביותר באיטליה הקסומה. זה גן עדן עלי אדמות ובתוך כל הטוב הזה, בעיירה הציורית פוזיטנו, שוכנת מסעדה בעלת כוכב מישלן של השף ג'נארו רוסו. החלל המעוצב שפונה לים מעוטר ב-400 נרות שיוצרים אווירה רומנטית במיוחד. האוכל נפוליטני קלאסי עם טוויסט ובאזור הזה לא מוותרים על מאכלי ים.
מה לאכול: ריזוטו פירות ים. לאכול ולמות.
מלדיבים – Ithaa
איטהה (בתרגום חופשי: אם הפנינה), היא המסעדה התת ימית הראשונה בעולם, שמאפשרת חוויה ייחודית. לסעוד חמישה מטר מתחת למים, מוקפים מבעד לקירות הזכוכית במאות דגים, וזאת ללא צורך בצלילה או אפילו שכשוך הרגליים במים. תפריט הערב מורכב משש מנות. אגב, אל תשכחו להזמין מקום כי במסעדה יש רק 14 מקומות ישיבה.
מה לאכול: סטייק ואגיו שמגיע על ראגו שרימפס ופירה ירקות שורש.

לונדון – Duck and Waffle
לונדון היא כבר מזמן מעצמה קולינרית ולא רק פיש אנד צ'יפס ובירה ברחוב. האפשרויות אינסופיות ואחת הטובות בהן היא הבר/מסעדה הטרנדי בקומה ה-40 של מגדל הרון. מלבד נקודת צפייה על כל העיר, מדובר במוסד קולינרי נחשב ולא סתם גימיק.
מה לאכול:לכו על מנת הדגל ששמה כשם המסעדה – רגל ברווז מטוגנת על וופל עם ביצה ומייפל חרדלי. מושחת במיוחד.
ניו יורק – Asiate
שמרנו את הטוב לסוף. כבר היינו על הגג, על העץ, מול הים, מתחת למים, בעיר ובטבע, בריזורטים ובעיירות קסומות, אבל בשורה התחתונה שום רשימה אינה שלמה בלי הסקייליין של ניו יורק. אסיאטה של השף הצרפתי סיריל רנו, שממוקמת בכיכר קולומבוס, משלבת תצפית מושלמת על גורדי השחקים של מנהטן ועל הסנטרל פארק עם אוכל עילי שמתחרה במיטב שיש לתפוח הגדול להציע. מה בתפריט? מגוון נדיר של 1,300 בקבוקי יין, בראנצ'ים מטורפים וארוחות טעימות.
מה לאכול: חזה ברווז "לונג איילנד" שמוגש על רימונים, אוכמניות ולפת, שכל העיר מדברת עליו.
