הזמן המושלם לצאת לים: כך תהפכו לסקיפרים

להפליג לאורך חופים מרהיבים כשאתם מנווטים את הספינה, זו חוויה שאין דומה לה. הנה כל מה שצריך לדעת לפני שנרשמים לקורס סקיפרים

יום שלישי, 23 באוקטובר 2018

ספטמבר-אוקטובר הם חודשים אידאליים לטיול שיט באזור הים התיכון, אבל אם אתם חולמים לחוות את הים מזווית קצת אחרת, זו שמאחורי ההגה, וליהנות משיט חופים והפלגות אל ערי נמל, להכיר אנשים חדשים ולצבור חוויות ורגעים מלאי אדרנלין, אלה גם חודשים מושלמים ללמוד להשיט יאכטה ולהיות סקיפרים. מהפלגות עם חברים ומשפחה בים התיכון ועד תחרויות שיט – הים יהיה מגרש המשחקים החדש שלכם. מה לומדים? איך מקבלים הסמכה ואיפה עושים זאת? הרימו עוגן, יוצאים לדרך.  
 

איך מתחילים?

סקיפר הוא למעשה קברניט של ספינה קטנה. יש שני סוגים של סקיפרים, כאלה שמוסמכים להשיט כל כלי עד לאורך 24 מטרים (משיט 30 בהגדרה הרשמית), והם מוסמכים להשיט עד למרחק של 40 ק"מ מהחוף, ויש רישיון סקיפר מסוג משיט 60, שאותו אפשר להוציא רק לאחר שסיימתם שנה כמוסמכי משיט 30, ובאמצעותו תוכלו להפליג ממדינה למדינה.

כדי להתחיל את התהליך יש להוציא טופס בקשה להסמכת משיט, אותו מקבלים ללא תשלום אך ורק בחנויות הצילום המורשות ברחבי הארץ. יש להצטייד בתעודה מזהה עם תמונה (תעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה), להצטלם במקום ולאחר מכן, הצילום והנתונים יוטבעו בטופס הממוחשב ויישמרו במאגר המידע של המשיטים במשרד התחבורה.

לאחר מכן תעברו בדיקה רפואית על ידי רופא משפחה ובדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מורשה. לאחר שהם יחתמו על טופס הבקשה, תוכלו לעבור אל השלב הבא. ברוכים הבאים לבית הספר.

מה לומדים?

אל תצפו לקפוץ מיד למים, כי בארץ הדרישות מחמירות ורק מי שעבר את כל השלבים העיוניים יכול לעלות לסירה. תחילה תלמדו על מבנה הספינה והמכניקה שלה, מהכרת המנוע ועד למכשירי הניווט השונים. בהמשך תצללו אל מקצוע הימאות ותשננו את השפה הימית, תקבלו כלים לנתח מפות סינופטיות, מקרים ותגובות בשיט ועגינה במצבי ים שונים, ותשננו את חוקי השיט. השלב העיוני הבא כולל ניווט ימי וקריאת טופוגרפיה של קו החוף. החלק האחרון מתמקד בניווט באמצעות מכשירים שונים, שבו תדעו כיצד להפעיל את מערכות הניווט והקשר של הספינה.

בסוף כל אחד מהשלבים מחכה לכם מבחן אמריקאי, וכדי להתקדם אל התעודה הנכספת חובה לעבור אותו בציון גבוה. השלב העיוני הוא קשה ומאתגר, בעיקר כי אתם כבר רוצים להרגיש את הרוח והריח המלוח של הגלים, אבל מוצאים את עצמכם מבלים שעות ארוכות בכיתות הלימוד. אבל אתם אוהבים את הים ואחרי שתעברו את השלבים העיוניים יתחיל הכיף הגדול – השלב המעשי.

שם, על הספינה, עם החברים לדרך, אתם תפתחו קשר מיוחד לספינה ותלמדו להבין שלכל ספינה יש את האופי שלה, הייחוד שלה והחיבור שלה אליכם. אחרי שתכירו כל בורג, תפרשו שוב ושוב את המפרשים, תעלו ותרדו עם הגלים בתנאי ים שונים ותעמדו בקשיים ובאתגרים פיזיים וגם נפשיים, התחושה שדגדגה בהתחלה תהפוך לתענוג מתמשך – אתם חיים את הים.

ברכות, הגעתם למבחן המעשי. על הסיפון תפגשו בוחן חיצוני מטעם משרד התחבורה. במשך כשעתיים תצטרכו להוכיח שליטה במבנה הספינה, תפעול המנוע, שימוש בציוד הבטיחות, התגברות על תקלות שכיחות, תמרון הספינה בכניסה ויציאה מנמל וניווטה בים. עברתם בהצלחה? הים מחכה לכם.

כמה זמן?

ברוב המקומות שעות הלימוד הן בערב ובשישי בבוקר, כך שעיסוקכם היומיומי לא ייפגע. יש בתי ספר שמציעים ערכה ללימוד עצמי דרך האינטרנט כדי להקל על לימודי השלב העיוני. קורס ממוצע אורך כשמונה חודשים שבהם תלמדו בין 160 ל-200 שעות, כשהחלוקה בין הפרק העיוני לפרק המעשי היא פחות או יותר שווה.

כמה עולה?

העלות תלויה בכמות השעות ובסוג הקורס. לימודים באופן פרטי או כחלק מקבוצה קטנה יעלו יותר מלימודים בקבוצה גדולה. גם לוותק ולמוניטין של בית הספר יש משקל, ומבחינה זו רצוי ללמוד אצל המורים הטובים ביותר, גם אם המחיר שלהם יקר יותר. עלות הלימודים, בהתאם לפרמטרים האלה, נעה בין כ-13 אלף שקל לקורס קבוצתי לכ-25 אלף שקל לקורס פרטי. מחירים אלה אינם כוללים אגרות שונות כחלק מההסמכה.

איפה לומדים?


תל אביב
: yam-sailing, הרצליה: Sea-Gal, חיפה: דרך הים, עכו: ורדי ולה, אשדוד: Sea-Gal.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;