
חותמים קבע: המדריך השלם להוראות קבע
מהן הוראות קבע, למה מומלץ להקים אותן כהוראת קבע דיגיטלית ואיך כדאי לעשות זאת, דרך הבנק או דרך הוראת קבע בכרטיס האשראי?
יום חמישי, 12 בנובמבר 2020
נרצה או לא – חיי היום-יום של רובנו עמוסים מטלות ומשימות שאולי לא כל כך בא לנו לעשות – אבל אין מה לעשות. בולטים ברשימה זו הם החשבונות והתשלומים שאנחנו משלמים על בסיס קבוע: חודשי, דו-חודשי או שנתי. מספיק להזכיר חשבונות כמו משכנתא, חשמל, ארנונה, מים וגז; חשבון לספקי הסלולר, הטלוויזיה הרב-ערוצית והאינטרנט; ביטוחי דירה, רכב ובריאות; תשלום לקופת חולים; חוגים לילדים, מנויים לעיתונים, חדר כושר ועוד. מדובר ברשימה ארוכה, שעצם ניהולה עלול לגבות מאיתנו מחיר יקר בתשומת לב, זמן ומתח נפשי.
הפתרון המתבקש הוא כמובן הוראת קבע – הרשאה לחיוב שאנחנו נותנים לבנק או לחברת כרטיסי האשראי שלנו לכבד במועד התשלום כל דרישת תשלום מאחד הספקים שהוזכרו לעיל ולבצע העברת כספים מהחשבון שלנו לחשבון של הספק.
מה היתרונות של הוראת קבע?
היתרונות בהוראת הקבע ברורים, אך לא מיותר לחזור עליהם: חיסכון גדול בזמן בניהול החשבונות והתשלומים, לצד חיסכון בכסף על תוספות תשלום מיותרות בגין איחורים ועיכובים. במקום לדחות שוב ושוב את התשלום, ולשלם ריביות ואף קנסות, הוראת הקבע מבטיחה תשלום קבוע, אוטומטי ובזמן. זו כנראה הסיבה שכ-50% מהישראלים משתמשים כיום בהוראות קבע.
למה חשוב לשים לב כשפותחים הוראת קבע?
אז למה לא יותר ישראלים, בעצם? אולי כי כאשר התשלומים מתבצעים באופן אוטומטי, קשה יותר לעקוב אחריהם. בנוסף, יש מי שעדיין חוששים גם מטעויות בחיובים בהוראות, שתיקונם אינו תהליך מהיר או פשוט. עם זאת, בשורה התחתונה ברור שלנוכח סל תשלומים כה גדול ומורכב, הוראת קבע היא כמעט המתכון היחידי לכל מי שאין לו זמן ו/או סבלנות להתמודד עם ניהול אקטיבי של חשבונות.

השוואת הוראות קבע: הבנק או חברת האשראי
- עמלות
סיבה לא רעה לשקול ביטול של הוראת קבע בבנק היא גובה העמלה. הבנקים גובים עמלה הנעה בין 1.5% ל-2% על הוראות קבע. זאת בעוד שבחברת האשראי אין עמלה כזו, למעט דמי הכרטיס הקבועים המשולמים בכל מקרה.
מה עדיף? חברת האשראי
- ניירת ובירוקרטיה
ככל שזה נוגע להעמדה של הוראות קבע דרך הבנק, ההליך כרוך במילוי טפסים ואישורים שונים של הבנק והספקים השונים. מול חברת האשראי, לעומת זאת, ניתן לבצע הוראות קבע כעסקה רגילה, ובכל דרך שתרצו: פלטפורמות דיגיטליות, טלפון, אפילו פנים אל פנים.
מה עדיף? חברת האשראי
- מועדי גבייה
בהוראת קבע בבנק הסכום לתשלום מועבר לספק מחשבונכם ביום הגבייה. בהוראת קבע בחברת האשראי מנגד, תחויבו בחודש שאחרי מועד החיוב, כמקובל בכל תשלום בכרטיס אשראי.
מה עדיף? חברת האשראי
- מעקב אחר החיובים
ניתן לעקוב אחר החיובים בהוראות קבע בבנק בפירוט התנועות בעובר ושב. בחברת האשראי ניתן לעקוב אחר החיובים בפירוט החודשי של החיובים בכרטיס האשראי.
מה עדיף? אין יתרון מהותי בסעיף זה לאף אחד מהצדדים
בחינת מרכיבי ההשוואה לא מותירה מקום לספק: עדיף לבצע הוראות קבע דרך חברת האשראי. חשוב גם לציין בהקשר כי הוראות קבע בכרטיס האשראי כאלו אינן תופסות מסגרת אשראי בכרטיס, ולכן לא מגבילות אתכם בשימוש השוטף.
צבירת נקודות בכרטיסי אמריקן אקספרס
מעוניינים בהטבות? באמריקן אקספרס קיים יתרון חשוב וייחודי נוסף – צבירת נקודות. כל הוראות הקבע והתשלומים שמבוצעים דרך הכרטיסים של אמריקן אקספרס צוברים נקודות, כך שאם ממילא אנחנו משלמים חשבון חשמל או חשבון מים בהוראת קבע, למה לא לצבור על זה נקודות ששוות לנו כסף והופכות להטבות והנחות במגוון בתי עסק?
איך זה עובד?
הוראות קבע המשולמות באמצעות כרטיס אמריקן אקספרס צוברות עבור הלקוחות נקודות Membership Rewards. בנקודות Membership Rewards אפשר להשתמש להטבות והנחות במגוון בתי עסק וכן להנחות למלונות וטיסות בארץ ובעולם. למעשה אתם הופכים את ההוצאות שלכם לחוויות.
בנוסף, אם כבר מדברים על צבירת נקודות, כדאי לציין גם את כרטיס FlyCard של אמריקן אקספרס, שאמנם לא צובר נקודות membership rewards, אבל צובר נקודות הנוסע המתמיד של אל-על – מה שהופך גם אותו למשתלם במיוחד לתשלום הוראות קבע.
מעוניינים להעביר הוראות קבע לכרטיס אשראי של אמריקן אקספרס מקבוצת ישראכרט? זה פשוט וקל: ממלאים טופס הוראת קבע בכרטיס אשראי – והשאר עלינו. אנחנו פונים לכל בתי העסק שבהם ציינתם שיש לכם הוראות קבע ומודיעים להם על החלפת הכרטיס לחיוב. מעכשיו והלאה, הוראות הקבע שלכם אצלנו. תתחדשו.