כרטיס אשראי לסטודנטים: עשה ואל תעשה בניהול הוצאות - אמריקן אקספרס

כרטיס אשראי לסטודנטים: עשה ואל תעשה בניהול הוצאות

ההוצאות החודשיות עולות על ההכנסות? הקורונה הוסיפה לחץ כלכלי למצב עדין ממילא? אתם מתקשים ללמוד בראש שקט? חיי הסטודנטים בישראל מעולם לא היו פשוטים, בטח שלא עכשיו. אז מה בכל זאת ניתן לעשות

יום ראשון, 01 באוגוסט 2021

חיי הסטודנט הישראלי מעולם לא היו פשוטים, אך נדמה שמגפת הקורונה ואי-הוודאות הכלכלית הקשה שהביאה עמה רק החמירו באופן משמעותי את המצב. סקר סטונדטים לשנת 2020 שנערך על ידי התאחדות הסטודנטים ומכון מאגר מוחות, מצייר תמונה עגומה: הסטודנט.ית הישראלים הממוצעים נמצאים במאבק כלכלי, שבו ההוצאות החודשיות שלהם לעיתים עולות על ההכנסות.

כמה עולה להיות סטודנט בישראל?

סטודנט ישראלי מוציא בממוצע 4,928 שקל בחודש – וזה עוד אחרי ירידה של 10% בנתון זה בהשוואה ל-2019, ככל הנראה עקב הסגרים והשהייה ממושכת בבתים. ההכנסה הממוצעת לסטודנט לעומת זאת, עמדה על 3,895 שקלים בלבד. כלומר: שלושה מכל ארבעה סטודנטים,  דווחו על פגיעה תעסוקתית ברמה כזו או אחרת בעקבות המשבר.

כרטיס אשראי לסטודנטים: עשה ואל תעשה בניהול הוצאות - אמריקן אקספרס
אז על מה סטודנטים מוציאים כסף? קרדיט: Shutterstock

על מה סטודנטים מוציאים כסף?

קודם כל על דיור - 2,831 שקל בממוצע לפי סקר הסטודנטים. מיד אחר כך ניצבות הוצאות על מזון (1,065 שקל בממוצע) ונסיעות (613 שקל בממוצע) – הוצאות שבשנה "רגילה" שאינה שנת סגר ולימודים מרחוק, היו עוד יותר גבוהות. כל זה, כמובן, עוד לפני שיקלול הלימודים עצמם: שכר לימוד לתואר ראשון באוניברסיטה עומד על יותר מ-10,000 שקל בשנה, לעומת כ-25,000 במכללות. כלומר הוצאה של יותר מ-800 שקל ו-2,000 שקל בחודש בהתאמה. הוסיפו לכך הוצאות על ציוד נלווה ללימודים (כ-600 שקל בממוצע לחודש), וקיבלתם נקודת פתיחה בעייתית שמסבירה למה רוב הסטודנטים בישראל מסיימים תואר עם חובות. לפי הסקר, 27% מהסטודנטים העידו כי לקחו הלוואה במהלך לימודיהם, כמחציתם לקחו הלוואה ביותר מ-15,000 שקל. בכמה יותר? לפי הסקר ההלוואה הממוצעת שלוקח סטודנט ישראלי עומדת על 27,204 שקל, נכון לשנת 2020. מדובר בנתון שנמצא בעלייה חדה, עם זינוק של 5,924 שקל ו-27% לעומת 2019.

אילו הטבות מציע כרטיס אשראי לסטודנטים?

מעבר לניהול הכנסות-הוצאות, כסטודנטים מוצעות לכם הטבות רבות בכל תחומי החיים. תפקידכם הוא לאתר הטבות אלו ולנצלן. למשל, בכרטיס לסטודנטים או בכרטיסי אשראי איכותיים כלליים שנותנים הטבות המתאימות גם לסטודנטים. נתון נוסף שכדאי לבדוק הוא גובה עמלת המרת המט"ח בכרטיס האשראי. אם אתם קונים נלהבים באתרים מחו"ל, אל תתפשרו על עמלה של 3% מגובה העסקה. כל הוזלה שתשיגו בסעיף זה עשויה לחסוך לכם מאות שקלים.

כרטיס אשראי לסטודנטים: עשה ואל תעשה בניהול הוצאות - אמריקן אקספרס
כל ההטבות שיחסכו לכם לא מעט כסף. קרדיט לתמונה: Shutterstock

כרטיס אשראי לסטודנטים באמריקן אקספרס

זו כמובן רק ההתחלה: כסטודנטים, מומלץ שתחפשו כרטיס אשראי עם תוכנית הטבות  משמעותית שתואמת את העדפותיכם. כרטיס הזהב של אמריקן אקספרס מציע לכם מגוון רחב ועמוק של הטבות בעולמות התרבות, הקולינריה, הנופש, התעופה והשופינג, באמצעות צבירת נקודות על הכרטיס. מומלץ להעביר הוצאות קבועות כמו חשבונות, שכר דירה, הוצאות לימוד נלוות ועוד על הכרטיס שאתם בין כה משלמים עליו, ולצבור נקודות. את הנקודות תוכלו להפוך למגוון רחב של הטבות בארץ ובעולם במסגרת תוכנית ההטבות ®Membership Rewards. בנסיעות לחו"ל כרטיס הזהב מעניק לכם חיוב מט"ח אחת לחודש בחו"ל ללא ריבית וללא הצמדה, הטבות טרום טיסה ו-5 ימים ראשונים חינם בביטוח נסיעות לחו"ל.

קחו שליטה על ההוצאות

בקיצור, זכרו שלימודים גבוהים הם כרטיס הכניסה שלכם לעבודה במשרה מלאה ובמשכורת נאה. כלומר, אתם משקיעים וחיים בצמצום יחסי כעת למען הבטחת עתידכם. מעבר לכך, מומלץ מאוד שתשיגו שליטה על ההוצאות, ההכנסות והפער ביניהן. השיטה הפשוטה ביותר היא ליצור מדי חודש שתי עמודות, אחת להכנסות והשנייה להוצאות – ולהקפיד לרשום בהן כל הכנסה וכל הוצאה. השאיפה צריכה להיות כמובן שההכנסות יהיו גדולות מההוצאות, אבל אם זה בלתי אפשרי כרגע נסו להפחית הוצאות מיותרות כמו רכישת אוכל ו/או קפה בקמפוס, נסיעה במוניות למרחקים ארוכים, שעון מזגן ארוכות בבית, כניסה למינוסים עמוקים שתעלה לכם בריבית גבוהה, או לקיחת הלוואות בתנאים גרועים (שוב, ריבית גבוהה). 

כרטיס אשראי לסטודנטים: עשה ואל תעשה בניהול הוצאות - אמריקן אקספרס
כרטיס אשראי לסטודנטים - עשו ואל תעשו. קרדיט: Shutterstock

בוחרים כרטיס אשראי לסטודנטים: עשו ואל תעשו

כשורה תחתונה, קבלו 7 כללי "עשה" וכללי "אל תעשה" שיסייעו לכם בניהול ההוצאות כסטודנטים:

  1. עשו: חפשו מלגות – הללו אינן מיועדות אך ורק לסטודנטים במצב סוציו-אקונומי בעייתי. מצאתם מלגה שתפורה עליכם? הרווחתם.
  2. אל תעשו: הישמרו ממינוס עמוק בבנק, זו הלוואה לא שקופה בתנאים גרועים. 
  3. עשו: נוסעים לקמפוס? הצטיידו באוכל מהבית. הקפיטריה אמנם מזמינה ונעימה, אבל אתם יכולים לחסוך כך מאות עד אלפי שקלים בשנה.
  4. אל תעשו: אל תיקחו הלוואה אחרי הלוואה, מבלי שבדקתם מהו כושר ההחזר שלכם.
  5. עשו: תקופת הלימודים, כבר אמרנו, היא תקופת ביניים בחיים שלכם, מעין מקפצה לחיים טובים יותר. אם צריך, אל תתביישו לחזור לגור זמנית אצל ההורים עד שתוכלו להרשות לעצמכם לגור בדירה שכורה.
  6. אל תעשו:אל תתעלמו מביטוח לאומי - חשוב להקפיד על התשלומים גם אם אתם בתקופה ללא עבודה. אי תשלום יגרור קנסות עם ריבית והצמדה. 
  7. עשו: חפשו כרטיסי אשראי המספקים מגוון רחב של הטבות על בסיס צבירת נקודות על הכרטיס בהתאם לנפח השימוש.

אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;