
לקרר, לחדרר ולשמר: האביזרים שכל חובב יין צריך להכיר
בכל שנה חובבי היין המושבעים הופכים ליותר ויותר מעודכנים. הנה כמה פתרונות מתוחכמים שמשדרגים את חוויית הלגימה
פעם, כדי להרשים את כל המי ומי שהגיעו להתארח אצלכם בערב החג, כל מה שהייתם צריכים הוא לקנות פקק מזיגה ליין ואולי גם את הדלי המפורסם גדוש בקרח כדי להניח בו את היינות הלבנים. מאז עולם היין התקדם, וכך גם הגאדג'טים שקשורים בטקס המזיגה. הנה כמה מהבולטים שבהם:
אחת ההמצאות הכי מרשימות, שגם נראות לא רע בכלל, היא פניני היין. חזרתם הביתה מעוד יום בעבודה וכל מה שרציתם הוא כוס יין לבן, אבל גיליתם לחרדתכם ששכחתם להניח אותו במקרר יום קודם? אל חשש. באמצעות פניני היין האלה תוכלו בקלות לקרר אותו לטמפרטורה הרצויה. כל מה שתצטרכו הוא לפנות להן מקום קבוע במקפיא ולהוציא במידת הצורך.
כמה זה עולה? כ-25 דולר לרביעיית פנינים.
אם הפנינים לא הספיקו, יש עוד פתרונות בעולם קירור היין. הפעם, במקום לקרר את הכוס – מקררים את הבקבוק כולו. איך עושים את זה? מקל הקירור נכנס כמו שהוא אל תוך הבקבוק לאורכו ומקרר בכמה רגעים לטמפרטורה הרצויה. בקצהו האחד יש גם פקק שעם, שמטרתו לסגור את הבקבוק וכך גם לשמור על היין רענן. המקל עשה לו שם כאחד מהגאדג'טים הבולטים ביותר בעולמות היין והוא זכה בפרסי עיצוב.
כמה זה עולה? כ-37 דולר.
כמה פעמים קרה שפתחתם בקבוק יין, שתיתם שתי כוסות ונשאר לכם חצי או רבע מהבקבוק בסוף הערב? משאבת הוואקום שמגיעה עם פקק תואם, נועדה לשים סוף למצבים האלה. היא שואבת את האוויר מהבקבוק כדי שהיין לא יתיישן, ומאפשרת סגירה עם הפקק המותאם מיד לאחר מכן.
כמה זה עולה? כ-7.5 דולר.

מי שלא חובב יין גדול לא יכיר מקרוב את הכלי הזה, אבל בבתיהם של יודעי הדבר תוכלו למצוא את אותו דקטנר, שמטרתו "לחדרר" את היין (יינות אדומים שהתיישנו צריכים להתחמצן באוויר פתוח לפני שניתן יהיה לשתות אותם). הדקנטר מאפשר את החמצון בצורה פשוטה בגלל שטח הפנים הרחב שלו. מה שתצטרכו לעשות הוא למזוג את בקבוק היין כולו אל תוך הדקנטר ולהשאיר אותו לנוח מספר רגעים כדי שהיין יוכל לנשום. כך תקבלו יין נעים ורך יותר לשתייה, אבל קחו בחשבון שתצטרכו לסיים אותו באותו הערב.
כמה זה עולה? כ-18 דולר.
הגאדג'ט הבא נועד ל"מיטיבי הלכת" בתחום. מדובר במחברת טעימות יין שמאפשרת בצורה קלה ונוחה לתעד את הבקבוקים שטעמתם על פי פרמטרים שונים. היא נוצרה כדי לזרז את תהליך התיעוד עם גלגל טעמים שיכוון אתכם בדיוק לטעם הנכון, ציר צבעים שבו תצטרכו לסמן באיזה צבע יין מדובר, מקומות שבהם תוכלו לתעד פרטים מזהים על היין, וכמובן מקום להערות כלליות.
כמה זה עולה? כ-5 דולר.
כמה פעמים יצא לכם רגע לפני שיצאתם מהבית להתחיל לחפש בנרות שקית שתתאים ליין שתכננתם להביא? ובכלל, השקעתם כל כך הרבה מחשבה ביין עצמו, לא תשנעו אותו בתיק ייעודי שיתאים לו ויוודא שהוא גם יגיע שמור ולא שבור, על הדרך? תיקי היין האלה מגיעים במגוון רחב של צבעים, דוגמאות והדפסים, וידאגו שבקבוק היין יגיע שלם ליעדו.
כמה זה עולה? כ-17 דולר.
המסנן הקטן הזה, בדומה לדקנטר, עוזר לרכך מעט את טעם היין ולחזק את הארומות שבו. הוא פשוט מאוד לשימוש ונוצר בין השאר כדי למנוע מהמשקעים ביין להגיע אל הכוס. כל מה שתצטרכו הוא להכניס את המסננת אל תוך מיכל הזכוכית, ומתוכו לשפוך את היין ישירות לכוס. כך תקבלו יין עשיר, "נושם" וארומתי יותר.
כמה זה עולה? כ-8 דולר.