CashBack: הכל על הטרנד שחוסך לנו כסף - אמריקן אקספרס

CashBack: הכל על הכרטיס שצובר לנו כסף

כולנו מוציאים לא מעט כסף על קניות של בגדים, מזון, אביזרים לבית, אלקטרוניקה ועוד. כיום, עומדת בפנינו האפשרות לקבל עבור הקניות הללו כסף, או שווה כסף, בחזרה. אז מה זה CashBack, איך הוא עובד, למה זה משתלם ומה אנחנו מציעים לכם בתחום? בכתבה לפניכם

יום רביעי, 05 ביולי 2023

קניות הן חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. בהכללה אפשר לומר כי אדם ממוצע שחי במערב קונה יותר, ואפילו הרבה יותר, ממה שקנו ההורים והסבים שלו: אנחנו קונים יותר בגדים, יותר אביזרים לבית, יותר מוצרי חשמל ואלקטרוניקה ואפילו יותר אוכל – בין אם בסופר ובמכולת, ובין אם במסעדה או בהזמנת ארוחות הביתה. כדאי לדעת שעל הרכישות היומיומיות הללו, אנחנו יכולים לקבל החזר כספי – שעשוי להגיע לסכומים לא מבוטלים.

הסוד הוא פשוט – שיטת קאשבק (CashBack) – המאפשרת קבלת החזרים כספיים על קניות שאנחנו, הצרכנים, ביצענו דרך כרטיס האשראי, בחנות, באתר או באפליקציות.

CashBack:איך זה עובד?

 

המונח CashBack מולחם משתי מילים שכולם אוהבים לשמוע זו אחר זו: Cash (כסף) ו-Back (בחזרה). התשלום החוזר האמור עשוי להתבצע בנקודות המצטברות בחשבונכם או בזיכוי כספי ישיר מיידי או במועד קבוע מראש, בדרך כלל בחיוב חודשי. 

 

על אילו פלטפורמות קאשבק עובד?

 

 

כיום, CashBack עובד בעיקר על כרטיסי אשראי, ואילו בעבר, היה עובד על אתרים ואפליקציות.

CashBack וכרטיסי אשראי

 

בכרטיסים, חברות האשראי מגיעות להסכמים עם שורה של בתי עסק אטרקטיביים, הרוצים להשתתף בתוכנית. כאשר אנחנו מבצעים עסקה בעזרת כרטיס האשראי שלנו, ירשם לזכותנו החזר מסוים, בהתאם לתנאי הכרטיס, החזר זה יכול להינתן בשובר זיכוי, כסף דיגיטלי או כרטיס מתנה בסכום שצברנו וניתן יהיה לנצלו באחד מבתי העסק איתם הגיעה החברה להסכם.
 
לקוחות אמריקן אקספרס, לדוגמה, נהנים מכרטיס קאשבק חדש המציע צבירה כספית ישירות מכרטיס האשראי, עבור כל העסקאות שהם מבצעים בכרטיס האשראי שלהם. באמצעות גיפטקארד דיגיטלי, ניתן להשתמש בהחזר הכספי כדי לרכוש מוצרים ושירותים בשורה ארוכה של אתרים וחנויות.

CashBack: הכל על הטרנד שחוסך לנו כסף - אמריקן אקספרס
cashback. קרדיט: Shutterstock

היתרונות של CashBack באמריקן אקספרס

קודם כל, חשוב לדעת שאין צורך להגיע לרף מסוים של רכישות כדי להתחיל לצבור החזר – בקאשבק של אמריקן אקספרס, מתחילים לצבור כבר מהשקל הראשון. בשנה הראשונה להפעלת הכרטיס, יש פטור מדמי כרטיס, ושיעור הצבירה הוא 1% מכל קנייה.
מי שרוכשים ב-10,000 שקל ומעלה מדי חודש, באמצעות הכרטיס, יקבלו החזר כספי של 1.6% - עד 500 שקל לחודש בין שני מועדי חיוב. מהשנה השנייה, יחס הצבירה הוא 0.75% - ועדיין, ככל שמשתמשים יותר בכרטיס, גובה ההחזר עולה. כמו כן, הכרטיס מהווה מסגרת אשראי נוספת על חשבון הבנק.

צבירה משותפת ב- CashBack 

יתרון משמעותי בקאשבק של אמריקן אקספרס הוא היכולת לשייך שני כרטיסים לאותו חשבון קאשבק. כך קל יותר לעלות למדרגת ההוצאות הגבוהה ביותר, של 10,000 שקל בחודש ומעלה. ההחזר על הקניות בפועל יחסי בהתאם לרכישות, כששיעור ההחזר הוא הגבוה ביותר האפשרי.

 

כרטיס CashBack של אמריקן אקספרס: כך מממשים את ההחזר

את ההחזר הכספי אפשר לממש בקלות ובמהירות – הוא נצבר בגיפטקארד (כרטיס מתנה) דיגיטלי, בו ניתן לבצע רכישות במגוון אדיר של חנויות ורשתות. כך למשל, בין רשתות האופנה בהן ניתן לשלם באמצעות הגיפטקארד של אמריקן אקספרס, אפשר למצוא את זארה, קסטרו, מנגו, פוקס, פקטורי 54 ועוד; ויקטורי, יינות ביתן, מגה בעיר, חצי חינם, רמי לוי ורבים אחרים מבין רשתות השיווק; וכן חנויות סטימצקי, המשביר לצרכן, גולף, אייס, ה, שטרן, אייבורי, אופטיקנה ועוד ועוד.

את הכסף הצבור בקאשבק אפשר להמיר לכסף בכרטיס הגיפטקארד באמצעות אתר אמריקן אקספרס, ביחידות של 50 שקל.

לרגל השקת האתר הייעודי לשירות, ב-1 ביוני, יצאה אמריקן אקספרס במבצע מיוחד – המצטרפים החדשים מקבלים עוד 75 שקל לקאשבק שלהם, בכפוף לתנאי הכרטיס.

כך תעקבו אחרי החזר ה-CashBack שלכם

החל מיום השקת האתר הייעודי לשירות הקאשבק, ב-1 ביוני, אפשר יהיה לראות באתר או באפליקציה את היתרה הצבורה בכרטיס, ולהפוך אותה לכסף בגיפטקארד. עד השקת האתר, יקבלו הלקוחות הודעות SMS לאחר מועד החיוב שלהם, עם עדכון לגבי הצבירה בכרטיס שברשותם.

צבירה כפולה בכרטיס CashBack ואתר TopCash

לקוחות אמריקן אקספרס המבצעים קניות דרך אתר TopCash של החברה, נהנים מתוכנית החזרים על קניות אלה – ויכולים לחסוך מאות שקלים בשנה. הם מקבלים החזר כספי על כל קנייה דרך האתר, בהתאם להיקפה, בנוסף לבונוס של 7% על ההחזר שצברו. בקנייה בכרטיס קאשבק דרך אתר TopCash של אמריקן אקספרס ניתן ליהנות מצבירה כפולה על כל קנייה באתרים.

 

CashBack: הכל על הטרנד שחוסך לנו כסף - אמריקן אקספרס
טרנד ה-cashback. קרדיט: Shutterstock

לסיום, כמה המלצות לשימוש אחראי ב-CashBack:

  • בדקו מראש מהי חבילת בתי העסק שמציע לכם כרטיס האשראי, האתר או האפליקציה: האם היא כוללת מותגים שאתם אוהבים וצורכים?
  • בדקו מה ההטבות שמציע הכרטיס. כך למשל, לקראת הקיץ, המלווה מטבע הדברים בהוצאות רבות בארץ ובחו"ל, לקוחות שישלמו בכרטיס קאשבק פרימיום של אמריקן אקספרס מהנייד, באמצעות גוגל פיי או אפל פיי, יקבלו החזר כספי גבוה פי 2 לעומת כל כרטיס אחר.
  • שימו לב לתנאים הנלווים, כגון דמי הכרטיס ומסגרת האשראי. בקאשבק פרימיום של אמריקן אקספרס, לקוחות שיבצעו בכרטיס עסקאות ב-500 שקל לפחות מדי חודש, יקבלו פטור מדמי הכרטיס בשנה הראשונה. בנוסף, הם ייהנו ממסגרת אשראי נוספת.
  • בדקו מה האחוזים שתקבלו כקאשבק באתרים שבהם אתם מבצעים קניות לעתים קרובות. לפעמים הנתונים המדויקים מסתתרים באותיות הקטנות. כאמור, שיעור ההחזר בכרטיס הקאשבק פרימיום של אמריקן אקספרס הוא הגבוה בישראל – עד 1.6%
  • בדקו מהי תדירות התשלום: מיידי? כל חודש - כמו בקאשבק של אמריקן אקספרס, או אולי רק פעם ברבעון?
  • בדקו האם יש מדרגות תשלום חודשיות בקאשבק ומהן. לדוגמה, כמה תצטרכו להוציא על הכרטיס בחודש כדי לקבל החזר על סך 0.5% וכמה כדי לקבל 1%. בקאשבק של אמריקן אקספרס, על עסקאות בהיקף של עד 10,000 שקל בחודש, שיעור ההחזר הוא 1% - ומעל תקרה זו, שיעור ההחזר הוא 1.6%. כאשר מאחדים שני כרטיסים באותו חשבון זוגי, קל יותר לעבור את הרף וליהנות משיעור ההחזר הגבוה יותר.
  • בדקו מהי תקרת התשלום השנתית בקאשבק.
  • חפשו את המלים "עד" או "Up to" בהקשר לגובה התשלום. אם כתוב שתקבלו עד 10% ולמעשה תשלום כזה מובטח רק ללקוחות חדשים, איך זה משפר את חייכם כלקוחות קיימים?

 

בשורה התחתונה, CashBack, בעיקר בכרטיסי האשראי, הוא דרך נהדרת לרכז תשלומי אונליין ולקבל הנחות על הקניות אונליין שלכם. אם אתם קונים מתמידים, מומלץ שתשאפו לקבל כסף או שווה כסף בחזרה. לא על חשבון מחיר המוצר או השירות, כמובן, אלא כפועל יוצא אוטומטי מכל קנייה וקנייה שלכם. כמו כן, חשוב לבדוק מי מציע את שיעור ההחזר הגבוה ביותר – כדי שהקניות באמצעות הכרטיס, יהיו המשתלמות ביותר.

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה אמריקן אקספרס בע"מ ו/או אקספרס פרימיום בע"מ. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

 

 


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;