
עיצוב משרד ביתי אידיאלי שתרצו לעבוד בו
ביליתם בשנה האחרונה שעות רבות בעבודה מהבית והגעתם למסקנה שהגיעה העת להשקיע בעיצוב משרד ביתי? עצות זהב לעיצוב אזור עבודה בבית, ו-5 דיברות עיצוב שיתרמו לפרודוקטיביות שלכם
יום ראשון, 07 בפברואר 2021
זו תקופה בחיינו בה החשיבות של איזור עבודה נוח, מחוץ למשרד, עצומה. מגפת הקורונה המתמשכת הפכה את העבודה מהבית לשגרה החדשה עבור רבים, ומסתמן שהיא תישאר בתצורה כזו או אחרת בחיינו לעתיד הקרוב לפחות. כדי להצליח לשמור על רמת יעילות ופרודוקטיביות דומה לזו שאנו מגייסים במשרד (מינוס הפסקות הקפה), דרוש לנו משרד ביתי הולם. סביבת עבודה לא מותאמת עלולה לפגוע ביכולת שלנו להתרכז: תאורה לא נכונה, עומס ויזואלי על הקירות – או קירות חשופים מדי, פלטת צבעים כבויה, כל אלו משפיעים על הפרודוקטיביות שלנו גם מבלי שנשים אליהם לב. אם אתם עובדים מהבית כרגע ורוצים לעצב משרד ביתי שיתאים לצרכיכם, הכנו כמה טיפים שיעזרו.
כבר עברתם את שלב המשרד הביתי הקטן? במקרה הכינונו מראש גם מדריך עיצוב משרד לעסק שצומח במהירות. אין בעד מה.

לוקיישן לוקיישן לוקיישן: בחרו מיקום אידאלי
לפני שאתם מתלבטים בין גוון לקירות או גופי תאורה, השלב הראשון בעיצוב משרד ביתי הוא מציאת הלוקיישן הנכון עבורכם. כדי לעשות זאת אתם צריכים להגדיר את הצרכים שעל הפרק: האם המשרד הביתי שלכם ידרוש ״רק״ שולחן להניח עליו את המחשב הנייד וכסא, או שמא אתם אתם זקוקים לשולחן רחב ידיים שניתן להסתובב סביבו? ואולי בכלל דרוש מרחב פרטי מופרד בדלת, או לכל הפחות איזו מחיצה לרפואה?
חדר פנוי באזור שקט יחסית בבית הוא באופן מסורתי פתרון אידיאלי למיקום המשרד הביתי, אך גם אם שטח ביתכם אינו מאפשר הקצאת חדר ייעודי, יש לכם אפשרויות. תוכלו למשל למקם את המשרד הביתי בפינת חדר השינה, באזור הסלון ואפילו באזור מוגדר על שולחן המטבח. עם זאת, אם אתם מתקשים להפריד בין החיים בבית לעבודה, אולי מוטב שתימנעו מלמקם את המשרד הביתי בלב הבית.
אפשרות נוספת, שיכולה להתאים לבתים קטנים, היא בניית נישה עם דלתות המאפשרת הפרדה. אם אתם חיים בדירה בעלת מרחב מוגבל אולי תמצאו את הפתרון בדמות מיטת מרפי.

לא רק סילבר ליינינג: הכניסו צבע לחלל העבודה
בשונה מחללים אחרים בבית, בהם אולי תרצו לגוון בבטון דרמטי, אדום חם או בהתאמה לצבע השנה של פנטון, בכל הנוגע לעיצוב משרד ביתי עדיף לדבוק בפלטת צבעים שמגבירה את הפרודוקטיביות ורמות האנרגיה.
מחקר שנערך באוניברסיטת טקסס ב-2015 מצא כי משרדים הצבועים בגווני אפור, בז' ולבן עוררו תחושות עצב ודיכאון, בעיקר בקרב נשים, ותחושות קודרות דומות עלו בגברים בסביבת עבודה סגולה וכתומה. לעומתם, גווני כחול וירוק למיניהם – שניים מהצבעים הנפוצים ביותר בפלטה של אמא טבע – משפרים את היעילות והמיקוד ומעניקים תחושה כוללת של נינוחות. עוסקים בתחום יצירתי? לכו על גווני צהוב רכים המשדרים אופטימיות, אנרגטיות ורעננות.

משרד ביתי חכם: טיפים והטבות ללקוחות אמריקן אקספרס
יש עסקים שהציוד המיחשובי היחיד הנדרש להם הוא טלפון חכם, עבודות אחרות מחייבות גישה נוחה למחשב, מדפסת או בידוד רעשים. אם העבודה שלכם כוללת שעות ארוכות מול מחשב מומלץ להשאיר מספיק מקום על השולחן למסך, ולדאוג למקלדת ועכבר ארגונומיים כדי להימנע מכאבי פרקים. ואם כבר בעיצוב עסקינן – כיום תמצאו מגוון מקלדות ועכברים אלחוטיים באיכות גבוהה, שיחסכו מכם את הבלגן שנוצר מחוטים, כבלים ושות', וגם גאדג'טים מתקדמים למשרד ביתי חכם, כמו היושבים בתוכו. אם אתם מעדיפים לגוון בלוקיישן בו אתם עובדים, או זקוקים לקבצים שעל המחשב לפגישות מחוץ לבית, אולי תעדיפו מחשב נייד או טאבלט חזק.
זקוקים למחשב חדש ובעלי כרטיס אשראי של אמריקן אקספרס? תהנו מהטבה למחשבי ומוצרי לנובו, המשלבת מחירים מיוחדת עם הנחה נוספת של 3%, כמו גם הטבה נוספת לרשת אייבורי: 100 ש''ח הנחה בתוספת נקודות ברכישה מעל 200 ש''ח.

מיני מונה ליזה: עיצוב משרד ביתי בסטייל
גם מי שאינם עוסקים בעיצוב, אמנות או שאר מקצועות יצירתיים, צריכים משהו במשרד שלהם שיעורר בהם השראה. זו יכולה להיות יצירת אמנות שתלויה על הקיר, הדפס גרפי, מקבץ נבחר של גלויות מארצות רחוקות, גינת זן לשולחן, אקשן פיגר של וונדר-וומן או עציץ ירוק קטן. בחרו פריט או שניים לטובת נוי והשראה, רק תוודאו שהם לא תופסים מרחב עבודה יקר או יוצרים עומס ויזואלי, הסחת דעת או תחושה כללית של בלגן. ככל שזה נוגע לעיצוב המשרד הביתי – אסתטיקה היא משנית לנוחות.

ויהי אור
מן הידועות הן שאור יום טבעי ממריץ, ומכאן שמומלץ למקם את סביבת העבודה בחדר עם חלון. עם זאת, ובהתחשב בשמש הארץ-ישראלית הקופחת, כדאי שבחלון יותקנו תריסים או וילונות. בכל הנוגע לתאורה מלאכותית, מומלץ לא להסתפק בתאורת החדר המרכזית, ולהוסיף מנורת שולחן עבודה טובה מתכווננת בעלת נורה בהירה. תאורה נכונה יכולה לא רק להפחית מאמץ מהעיניים בעת העבודה, אלא אף לתרום למצב הרוח.
רוצים כבר לשדרג גם את התאורה המרכזית בחדר? שווה לקבוע עם חשמלאי (בדרגת רשיון ״מעשי״ ומעלה) להתקנת עמעם (דימר), שיאפשר לכם לשלוט בעוצמת התאורה ולבחור אחת שתתכתב עם עיצוב איזור העבודה, לקשור את החלל ביחד.

פתחו שולחן – ושימו כסא נוח
לא פחות מלוקיישן, פלטת צבעים או תאורה: לריהוט המשרד הביתי יש השפעה הן על תפוקת העבודה והן על רווחתכם הפיזית. רהיטים פונקציונליים גרידא או משמימים עלולים לפגוע במוטיבציה שלכם לעבוד. מנגד, גם אם תבחרו ברהיטים ״מרהיבים ביופיים״ אך לא נוחים בעליל, תמצאו את עצמכם עד מהרה מבלים יותר שעות בשכיבה במיטה עם כאבי גב וצוואר, או מהגרים חזרה לעבוד מהספה.
שני פריטי הריהוט שאתם לא יכולים להתפשר על הנוחות שלהם הם שולחן עבודה וכסא. ככל שזה נוגע לכסא עליו להיות ארגונומי ומתכוונן, בעל תמיכה באזור המותניים. נקודה. בבחירת השולחן יש יותר חופש, אתם יכולים לבחור בין שולחן בגובה התואם לגופכם ולכיסא, שולחן עמידה או ללכת על שולחן מתכוונן, כדי שתוכלו לגוון בין עבודה בעמידה לישיבה.
המשרד הביתי שלכם ממוקם באחד החדרים האחרים בבית? בדומה לתאורה, גם בשלב בחירת הריהוט השתדלו ליצור חיבור בין הסגנון הקיים לחדש.

5 הדברות לעיצוב משרד ביתי
1. לא תסתפק בתאורה לא מספקת
יתכן שהורגלתם במשרד מואר ומאוורר בקוצו של בניין משרדים מפואר, ויתכן ביליתם שנים במשרד נטול חלונות, משובץ נאון או פלורסנט. בכל מקרה – במשרד הביתי אין שום סיבה שלא תהנו מתאורה אופטימלית עבורכם.
2. לא תתמקם בכוך
בשנה האחרונה בילינו שעות רבות בעבודה מהבית, אם הסתפקתם עד היום בחלל קטן מדי – הגיעה העת להעתיק את המשרד הזמני למקום קבוע שיכבד אתכם, אותו ואת העבודה שלכם.
3. דווקא לא תקפיד על סדר וניקיון
ישנם מי שמבולגנים באופן טבעי, ויש מי שחווים פיזור נפש בשל התקופה הנוכחית והשינויים שהביאה. לא משנה הסיבה, זכרו כי סביבת עבודה מבולגנת מבלגנת את המחשבות והיכולת להתרכז. עם זאת, יש לזכור כי גם סביבת עבודה סטרילית עלולה לפגוע במוטיבציה לעבוד, אז כדאי למצוא איזון ולהכניס קצת מהאישיות שלכם למרחב.
4. לא תבחר במיקום מסיח את הדעת
אנשים שצועדים ברחוב, טלוויזיה שמתנגנת ברקע, סמיכות לחדר הילדים או המקרר – כל אחד ומה שמסיח את דעתו. נכון, שאי אפשר להימנע מכל הסחת דעת פוטנציאלית כשעובדים מהבית, אבל אפשר לנסות להגביל אותם ככל הניתן ולקחת את הדבר בחשבון בבחירת מיקום המשרד הביתי.
5. לא תשכח לקחת בחשבון רעש
אם רעשים מפריעים לתפקוד שלכם תוכלו לשקול הוספת בידוד אקוסטי או לכל הפחות למקם את המשרד בחדר בעל דלת. אם אתם נהנים להאזין למוזיקה בעת העבודה ולא צריכים ״לכבות״ את רעשי הרקע לטובת שיחות ועידה, הפתרון יכול לבוא בדמות אוזניות טובות.