איך משלמים בנייד וממה חשוב להיזהר? – אמריקן אקספרס

איך משלמים בנייד, מהן האפליקציות השונות וממה חשוב להיזהר - המדריך המלא

לשלוף את הסמארטפון, לקרב אותו למסך וכך לשלם על הקפה, השופינג או הנסיעה ברכבת? זה ממש לא מדע בדיוני - אפליקציות תשלום הופכות כיום לחלק טבעי בכל טלפון, ומשנות לחלוטין את עולם התשלומים. אז איך משלמים בנייד, ואילו אפליקציות מאפשרות זאת?

יום רביעי, 16 במרץ 2022

לפני 500 שנה אנשים היו משלמים עם מטבעות זהב, לפני 200 שנה הם היו משלמים עם שטרות חוב, לפני 100 שנה שילמו בכסף מזומן, לפני כ-50 שנה התחלנו לשלם בכרטיס אשראי – והיום? היום עוברים יותר ויותר אנשים לשלם באמצעות הטלפון הנייד שלהם. אפליקציות תשלום שונות תופסות תאוצה ומשנות את פני תחום התשלומים.

ראיתם לאחרונה מישהו שעומד לפניכם בתור, ניגש לקופאית או לברמן, שולף את הטלפון הנייד שלו ומקרב אותו למסוף התשלום? אולי חשבתם שהוא התבלבל בין הטלפון לכרטיס האשראי שלו, אבל כמו קסם, המסוף מצפצף בשמחה, הקבלה מודפסת והקופאי מודה ללקוח. ככה נראה העולם של אפליקציות התשלומים ואופציית התשלום בטאצ', ובשנים הקרובות נתחיל לראות עוד ועוד מחזות דומים כאלה, ורובנו המוחלט גם יתחיל להשתמש בעצמו באפליקציות התשלום.

טכנולוגיות חדשות תמיד מעוררות בנו חשדנות, במיוחד כשהן נוגעות לכסף, וחוסר ההיכרות גורם לנו גם להימנע מלאמץ אותן. גם באמצע המאה ה-20 התקשו צרכנים לאמץ את השימוש בכרטיסי אשראי בחנויות, אבל היום זה נראה לנו טבעי לחלוטין, עד כדי כך שבמדינות מסוימות בעולם המזומן אף מתחיל להיעלם. גם עכשיו, הגיע הזמן להתמודד עם הלא-מוכר, ולהתחיל להבין איך משלמים בנייד, ומה חשוב לדעת לפני שמתקינים אפליקציות כאלה ואחרות: אספנו עבורכם את כל הפרטים, וגם כמה דברים שמהם צריך להיזהר.

איך משלמים בנייד וממה חשוב להיזהר? – אמריקן אקספרס
עוברים לשלם בנייד. קרדיט: Shutterstock

איך משלמים בנייד – נוח ובטוח

המעבר לתשלום באמצעות הטלפונים הניידים שלנו נראה כדבר טבעי ומתבקש לאור ההתפתחויות בעולם הטכנולוגי וכן בעולמות הצרכנות. כך או אחרת, את רוב הקניות שלנו אנחנו כבר לא מבצעים במזומן, אלא באשראי, בין אם זה באינטרנט או באמצעות גיהוץ הכרטיס בחנות. במקביל לעובדה זו, כמעט לכל אחד יש כיום טלפון נייד חכם והוא נמצא לצידנו ברוב שעות היממה.

אחרי שהמוזיקה עברה מהאייפוד לנייד, החדשות עברו מהעיתון לאפליקציה והניווט עבר מהג'יפיאס לוויז, הגיע באופן טבעי גם תורו של כרטיס האשראי שלנו. זהו חלק מתהליך המעבר לארנק דיגיטלי, מצב בו כל הצרכים שלנו נמצאים באופן מאובטח ואמין על הטלפון הנייד שלנו, מה שמייתר בסופו של דבר את הצורך שלנו בארנק פיזי.

מה שלמעשה אפשר את המעבר המהיר לקראת אופציית התשלומים דרך הטלפון, הוא הצגת תקן EMV ואישורו לשימוש בישראל; מדובר בתקן אבטחת אשראי, אשר משולב בכל כרטיסי האשראי החדשים ומאפשר ביצוע עסקאות ללא מגע (contactless) באמצעות כרטיס אשראי, טלפונים חכמים או רכיבים לבישים אחרים (שעון ספורט וכדומה).

איך משלמים בנייד וממה חשוב להיזהר? – אמריקן אקספרס
מתקדמים לתשלום באפליקציות השונות. קרדיט: Shutterstock

איך משלמים בנייד - האפליקציות השונות

באופן טבעי, בחזית הטכנולוגיה המתפתחת תופסות את ההובלה חברות ההייטק הגדולות. כך, חברת גוגל פיתחה אפליקציית תשלומים משלה – Google Pay – שפועלת על טלפונים ניידים בעלי מערכת ההפעלה אנדרואיד. האפליקציה של גוגל מספקת שירות תשלום ללא מגע בכל מקום שמאפשר זאת, ותהליך הרישום הוא פשוט וקל – מורידים את האפליקציה, נרשמים, מכניסים פרטי כרטיס אשראי ומתחילים להשתמש.

במקביל לכך, גם ענקית הטכנולוגיה אפל לא איחרה להצטרף לטרנד המתפתח. אפליקציית התשלום של אפל – Apple Pay – זמינה לשימוש עבור כל מי שמחזיק אייפון, אפל-ווטצ' ומכשירים נוספים מבית החברה. השירות עובד באופן אינטגרטיבי עם אפליקציית הארנק הדיגיטלי המובנית של אפל, Apple wallet, ומרגע ההורדה וההרשמה, כרטיס האשראי שתזינו לאפליקציה יהיה מסונכרן אוטומטית עם הארנק הדיגיטלי שלכם.

בפני מחזיקי כרטיסי האשראי של אמריקן אקספרס עומדת אפשרות שלישית, שעשויה להוות תשובה לחששות שקיימים בפני הענקת פרטי כרטיס האשראי לחברות צד שלישי. אפליקציית התשלומים של אמריקן אקספרס – ANYPAY – מאפשרת ללקוחות להטמיע את פרטי האשראי שלהם בטלפון ולהשאיר את המזומן ואת הכרטיס בבית. האפליקציה עובדת על מכשירי אנדרואיד, ומכיוון שהיא פותחה על ידי אמריקן אקספרס עצמה, הפרטים שלכם נשארים בטוחים. כמו כן, המידע האישי של משתמשי ANYPAY מאובטח בהתאם לתקן העולמי המחמיר של DCI PSS, באמצעות תוכנות ההצפנה המתקדמות ביותר, והתשלום מאובטח בסטנדרט EMV.

מתקינים, מתחברים ומשלמים - אישור וסכום התשלום יופיעו מיידית על צג הנייד שלכם, ויתווספו לרשימת העסקאות האחרונות באזור ANYPAY שבאפליקציית אמריקן אקספרס. כמו כן, פרטי העסקה המלאים יוצגו תוך כ-48 שעות מביצועה באפליקציית אמריקן אקספרס ובאתר.

איך משלמים בנייד וממה חשוב להיזהר? – אמריקן אקספרס
ממה כדאי להימנע כשמשלמים בנייד? קרדיט: Shutterstock

איך משלמים בנייד – ממה להימנע

על אף הנוחות והפשטות שבשימוש באפליקציות תשלום, חשוב להישאר ערניים בכל הנוגע לביטחון מידע, תכנון פעולות תשלום והימנעות מתרמיות. שימו לב שאתם מורידים אפליקציית תשלום לגיטימית מגוף מוכר – אחת מהשלוש שהוזכרו בכתבה זה כיוון מצוין. יש עוד אפליקציות תשלומים, אך לא תמיד ברור מהו המקור שלהן ועד כמה הן מאובטחות.

בנוסף, בדקו מראש האם בית העסק או האתר שבו אתם מבצעים רכישות עושה שימוש בשירותי Contactless ומקבל תשלומים באמצעות האפליקציה המותקנת אצלכם. ניתן לזהות זאת על ידי סמלים רלוונטיים – סמל Google Pay, סמל Apple Pay או סמל Contactless – שיופיעו על מסוף התשלום או בדף החשבון באתר האינטרנט.

ולבסוף, שימו לב שברגע המעבר לארנק דיגיטלי, הטלפון שלכם משמש כדלת לחשבון הבנק שלכם. זה מאוד נוח ושימושי, אך עם זאת מצריך תשומת לב - אם הטלפון שלכם נגנב או נפרץ, ודאו שאתם חוסמים חיובים לכרטיס האשראי. בנוסף, אם עדיין אין לכם, הוסיפו נעילה ידנית לטלפון – כמו סיסמה, קוד או טביעת אצבע.

איך משלמים בנייד – סיכום

העולם עובר מהפכה שקטה בכל הנוגע לתשלומים אונליין ובבתי עסק. בעוד כמה שנים פעולה זו תראה לנו טבעית לחלוטין, אפילו כאשר נראה אדם שמשלם עם השעון שלו על הקפה של הבוקר. האפשרויות לתשלום כבר רבות ומגוונות, ומומלץ כבר להתחיל להכיר את הטכנולוגיה ולוותר על הארנק, כי בעוד לא הרבה זמן, זה יהיה הסטנדרט ולא כדאי שתישארו מאחור או שתמשיכו לסחוב חפצים מיותרים בכיסים.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;