תשלום בנייד: כל מה שחשוב וכדאי לדעת – אמריקן אקספרס

העתיד כבר כאן: כל מה שרציתם לדעת על תשלום בנייד

Apple Pay, ANYPAY ואחרות כבר כאן – ועכשיו מצטרפת גם Google Pay; שוק האפליקציות שמציעות
לצרכנים הישראלים תשלום באמצעות המכשיר הנייד, רותח יותר מתמיד. מהם היתרונות של כל אפליקציה, מה ההבדלים העיקריים בין האפליקציות השונות ואיך משתמשים בהן?

יום שני, 27 בדצמבר 2021

סל האפשרויות של הצרכן הישראלי בכל מה שנוגע לתשלום באמצעות הנייד, מעולם לא היה גדול ואיכותי יותר. בהתאם לכך, אנחנו ניתן לראות עוד ועוד צרכנים שעומדים בתורים בסופר, בחנויות, ובכניסה לאירועים ואטרקציות, שלא טורחים בכלל לשלוף ארנק או כרטיס אשראי, אלא פשוט מקרבים את הנייד למסוף ומשלמים בטאץ' מהיר, ללא מגע, באמצעות אפליקציות תשלומים מובילות כמו apple pay של חברת אפל, ANYPAY של קבוצת ישראכרט והחל מה-7 בדצמבר 2021, גם google pay של חברת גוגל. 

אפליקציות תשלומים, הקרויות גם ארנקים דיגיטליים, קיימות בצורה כזו או אחרת כבר מספר שנים, אבל החדירה המהירה שלהן לשוק הישראלי בשנה האחרונה נובעת מכמה גורמים עיקריים: על השינוי חתומה קודם כל מגפת הקורונה, שבין היתר האיצה שינויים דיגיטליים ובעיקר את האפשרות לתשלום מרחוק ובטאץ', כולל כמובן תשלום במכשיר הנייד, בכל העולם וגם בארץ.

אבל הקורונה לא לבד - ההטמעה והאימוץ המהירים, אחרי שנים של דשדוש, של תקן האבטחה הדיגיטלי העולמי EMV, אשר מוטמע במסופים ובכרטיסי האשראי באמצעות שבב חכם, נתן גם הוא אור ירוק בוהק לענקיות התשלומים העולמיות להיכנס סוף סוף לשוק הישראלי. 

תשלום בנייד: כל מה שחשוב וכדאי לדעת – אמריקן אקספרס
קנייה באמצעות הטלפון החכם תוך שמירה מאובטחת של פרטי האשראי. קרדיט: Shutterstock

תשלום בנייד: מאפל לגוגל

ארנקים דיגיטליים מאפשרים לנו, הצרכנים, לבצע קניות באמצעות הטלפונים החכמים שלנו, תוך שמירה מאובטחת של פרטי האשראי בניידים או לחילופין, בפריטים לבישים אחרים כמו שעון או צמיד חכמים. על אף שרק כ-30% מהישראלים מחזיקים במכשיר אייפון, כניסת אפל שינתה לחלוטין את השוק הישראלי בתחום זה, כאשר האפליקציה הייעודית של החברה – אפל פיי, הקפיצה את השימוש בארנקים דיגיטליים בישראל במאות אחוזים.

לפי הערכות בשוק, לעומת אפל, חברת גוגל תנקוט בשיטת חדירה שונה, ככל הנראה על ידי צירוף google pay לאפליקציות תשלום קיימות. עם נתח שוק של 70% מהשוק הישראלי למערכות הפעלה אנדרואיד שעליה פועלת גוגל, זו צפויה להיות הכניסה החשובה ביותר אי פעם לשוק המקומי, שתכריע איך ייראה שוק הארנקים הדיגיטליים בישראל בזמן הקרוב. המושפעות המיידיות מכניסה זו צפויות להיות אפליקציות התשלומים של הבנקים הגדולים, בהובלת ביט של בנק הפועלים; ואפליקציות התשלומים של חברות האשראי, בהובלת ANYPAY של קבוצת ישראכרט. 

כבר בימים אלו, לקוחות אמריקן אקספרס נהנים מתשלום במהירות וביעילות באמצעות אפליקציית ANYPAY, בלי הצורך להעביר את כרטיס האשראי לאנשים אחרים, בלי לחשוף פרטים מזהים ובלי לזכור קוד סודי.

בשונה מאפליקציות תשלום אחרות, google pay לא גובה עמלה על השירות, אך ככל הנראה מרוויחה ממנו בדרכים עקיפות כמו איסוף מידע נרחב על הרגלי הקנייה שלכם. נוסף על כך, google pay לא מסתפקת רק בתשלומים, בארה"ב בלבד (בשלב זה), google pay אף מאפשרת לפתוח ולנהל חשבון בנק דרכה, תוך חיסכון ניכר בעמלות ושימוש באופציות ניהול חיסכון מבוססות בינה מלאכותית (AI). נוסף על כך, במדינות אחרות משתמשים יכולים לנהל ממש את חייהם הדיגיטליים באמצעותה, כולל שמירה של תווי קנייה, שוברים דיגיטליים, כרטיסים לאירועים ואטרקציות, אפילו כרטיסי טיסה.

google pay צפויה גם להרים את הרף מבחינת הגנה מפני הונאות וגניבת פרטי אשראי, עם מערכות אימות ביומטריות (טביעות אצבע וקשתית העין) ומנגנון שמקשה מאוד על פיצוח סיסמה. למעשה, בעת ביצוע תשלום דרך google pay, אפליקציית התשלומים שולחת מידע בסיסי וחלקי בלבד על חשבון המשתמש, וכך יוצרת מעטפת אבטחה שתאפשר קנייה בטוחה.

תשלום בנייד: כל מה שחשוב וכדאי לדעת – אמריקן אקספרס
היקף השימוש בתשלומים ללא מגע צפוי לגדול משמעותית כבר בעתיד הקרוב. קרדיט: Shutterstock

תשלום בנייד: סל יתרונות מרשים

השורה התחתונה בכל מה שקשור לתשלום בנייד ברורה: העולם כולו הולך לכיוון זה - ובמהירות. לפי סקר שפרסמה חברת המחקר Allied Market Research, היקף השימוש בתשלומים ללא מגע (Contactless Payments) צפוי לגדול ל-5.424 טריליון דולר עד שנת 2027, עם קצב צמיחה של כ-27% בממוצע בשנה. לפי נתונים שפרסמה חברת המחקר ג'וניפר, היקף השימוש העולמי בארנקים אלקטרוניים יזנק לכ-10 טריליון דולר ב-2025 - עלייה של כ-83% לעומת נתוני 2020. 

נוחות השימוש, רמת האבטחה הגבוהה, היעדר הצורך לזכור קוד סודי והאפשרות לקנייה בטאצ' מהיר וללא מגע - כל אלו מהווים יתרונות גדולים ובולטים של אמצעי התשלום בנייד על פני אמצעי תשלום אחרים כמו כרטיסי אשראי ולבטח השימוש בכסף מזומן, שהולך ומאבד אטרקטיביות במהירות. היום יותר מתמיד, הצרכנים שואפים לצמצם מגע פיזי בתהליך הקנייה ומעדיפים לרכז את כל הקניות במקום אחד, גם מהבחינה הזו, תשלום בנייד עשוי להיות פתרון מושלם.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;