אפליקציית תשלומים: מהי ומהם יתרונותיה - אמריקן אקספרס

ניקיון כפיים: מהי אפליקציית תשלומים ומהם יתרונותיה?

אפליקציות התשלומים כובשות את העולם – ועכשיו גם את ישראל. מה היתרונות הגדולים שלהן כאמצעי תשלום בעולם שאחרי הקורונה, מה צופן העתיד הלא רחוק לשוק התשלומים העולמי ומה כל זה אומר מבחינתכם?

יום רביעי, 9 ביוני 2021

כשחושבים על זה רגע, ההתרגשות סביב הארנקים הדיגיטליים השונים עלולה להרגיש קצת מוזרה, מאחר שארנקים אלקטרוניים קיימים באופן כזה או אחר כבר כמעט 20 שנה. אבל כפי שראינו גם בתחומים אחרים – לדוגמא המעבר לעבודה מהבית בזירת התעסוקה – הקורונה הצליחה להאיץ מאוד תהליכים שהתבקשו כבר שנים, אבל נתקעו בדרך או המשיכו לזחול באיטיות בירוקרטית שנה אחר שנה. והנה – חברת המחקרים ג'וניפר מעריכה כי היקף התשלומים באמצעות ארנקים דיגיטליים צפוי לעבור את רף ה-10 טריליון דולר ב-2025, זאת לעומת 5.5 טריליון דולר ב-2020. הצמיחה המהירה הזו מוסברת בעיקר באימוץ השימוש של אמצעי תשלום דיגיטליים בעיצומה של מגפת הקורונה, ברגעים שבהם כל העולם העדיף לעשות דברים מרחוק וללא מגע.

 אפליקציית תשלומים: האצת אמצעי התשלום הדיגיטליים - אמריקן אקספרס
תשלום מהיר, נוח וללא מגע. קרדיט: Shutterstock

הקורונה האיצה הכול

הריחוק החברתי שהכתיבה הקורונה, האיץ את האימוץ בישראל לתקן האבטחה הדיגיטלי EMV, המוטמע בכרטיסי האשראי על ידי שבב חכם ומאפשר תשלום ללא מגע (Contactless payments), באמצעות קירוב הכרטיס למסוף התשלומים. המעבר לתקן האבטחה הזה שמקובל כבר שנים בכל העולם, התמהמה בישראל. לפחות עד שבאה הקורונה ואיתה הצורך בשמירת מרחק ופרץ של נחישות רגולטורית מצד בנק ישראל. והנה, עד יוני 2021 צפויים כל העסקים בישראל להטמיע את תקן EMV – ועדיין, הארנקים האלקטרוניים רוצים לקחת אותנו עוד כמה צעדים הלאה, למציאות שבה הארנקים הפיזיים יהיו לחלוטין מיותרים.

הדרך לעולם ללא מזומנים

ארנקים דיגיטליים הם למעשה השם שניתן לאפליקציות תשלומים השומרות, באופן מאובטח במיוחד, פרטי כרטיסי אשראי או כרטיסי דביט (חיוב מיידי) בסמארטפונים שלנו, ומאפשרות לנו לבצע קניות אונליין דרך הטלפון הנייד או פריטים לבישים אחרים כגון שעונים חכמים.

אפליקציית תשלומים: האצת התשלום באמצעים דיגיטליים - אמריקן אקספרס
הדרך לעולם ללא מזומנים. קרדיט: Shutterstock

אפליקציות תשלומים בשוק הישראלי: עם הפנים קדימה ובלי ידיים

ישראל נמצאת בעיצומה של קפיצת מדרגה, לאחר שנים של פיגור לגמרי לא אופנתי בהיקפי השימוש בתשלומים דיגיטליים. ב-2019 אמנם הגיעו תשלומים אלה ל-2 מיליארד שקל בלבד מסך תשלומים של כ-330 מיליארד שקל – שהם 0.6% בלבד – אולם 2020 והקורונה שינו מהיסוד את טעמי הציבור הישראלי, בהתאם למגמת ה-Contactless העולמית. על הטמעת תקן ה-EMV כבר דיברנו ואליה תצטרף בקרוב חדירה מהירה ונרחבת של אפליקציות התשלום המובילות בעולם.

הטבות ללקוחות אמריקן אקספרס באפליקציות תשלומים

לקוחות אמריקן אקספרס יוכלו להשתמש בשתי אפליקציות תשלום מובילות: אפל פיי ו-ANYPAY מבית קבוצת ישראכרט.

אם אתם מחזיקים כרטיס אשראי של אמריקן אקספרס בכיס אחד ואת הסמארטפון בכיס השני, או שאתם לקוחות אמריקן אקספרס ומצטרפים לאפליקציית התשלומים ANYPAY מבית קבוצת ישראכרט, יש לנו 2 הטבות השקה מיוחדות עבורכם:

צבירת כפל נקודות Membership Rewards (לא כולל פלייקארד ובכפוף לתנאי ההטבה ולתקנון Membership Rewards), כמו גם 10% קאשבק על כל רכישה באפל פיי ו-ANYPAY, עד 100 ש"ח החזר.

שתי האפליקציות מאפשרות ביצוע תשלומים בצורה מאובטחת ומתקדמת תוך קירוב הסמארטפון למסוף התשלומים של בית העסק. אין צורך לזכור קוד סודי ולא פחות חשוב – צבירת הנקודות לקבלת הטבות באמריקן אקספרס נמשכת כסדרה. המעקב אחר התשלומים בכרטיסי האשראי יהיה זמין מאפליקציית התשלומים ויאפשר לכם, לקוחות אמריקן אקספרס, להחליט באיזה כרטיס יוקרתי תרצו לשלם על העסקה.

אפליקציית תשלומים: תשלום פשוט בבית העסק - אמריקן אקספרס
לשלם בצורה מאובטחת ומתקדמת. קרדיט: Shutterstock

ארנק דיגיטלי בסין – וגם בשאר העולם

השנים האחרונות הדגישו גם התפתחות טכנולוגית מהירה מאוד בתחום אפליקציות התשלומים. לפיי פאל הוותיקה הצטרפו בזו אחר זו ענקיות דוגמת גוגל פיי ואפל פיי, וגם עלי פיי ו-WeChat פיי הסיניות. כמעט מיליארד אנשים משתמשים באפליקציית תשלום מדי יום, כ-12% מאוכלוסיית העולם, וסין היא המובילה העולמית.

בסין, היקף השימוש באפליקציות תשלומים כולל נכון לעת כתיבת שורות אלה 1.2 מיליארד משתמשים רשומים לאלי פיי ועוד כ-1.15 מיליארד לקוחות ל-WeChat פיי. זאת לעומת כ-440 מיליון משתמשים רשומים לגוגל פיי, 100 מיליון לאפל פיי וכ-50 מיליון לאמזון פיי. למעשה, בסין אחד מכל שני אנשים (47%) משתמש באפליקציית תשלומים, בהשוואה ל-42% בנורבגיה, 24% בבריטניה, 20% ביפן, 19% באוסטרליה ו-17% בארצות הברית.

התמונה, בייחוד על רקע הקורונה והשלכותיה, ברורה לחלוטין: העולם המפותח הולך – סליחה, רץ – לעבר חברה ללא כסף מזומן (cashless society), עם שבדיה כחלוצה עולמית שצפויה לוותר לחלוטין על שימוש במזומנים כבר ב-2023. ארבע מגמות רבות עוצמה משתלבות ומגבירות עוד יותר את קצב האימוץ של החזון הזה:

  1. נכונות של החברה במדינות שונות לאמץ שינויים המאפשרים מעבר לעולם ללא מזומנים.
  2. התפתחות מהירה של הטכנולוגיה והתשתיות בתחום התשלומים ללא מגע.
  3. תמיכה ממשלתית מוגברת במעבר לתשלומים ללא מגע.
  4. שיפור מואץ ברמת השימוש והזמינות של אפליקציות התשלומים.

לפי כל ההערכות, כבר ב-2022 המתקרבת בצעדי ענק התשלום במזומן צפוי להיות אמצעי התשלום הכי פחות נפוץ בעולם, כך שהעתיד, גם הקרוב, כבר שייך לאפליקציות התשלומים שמביאות איתן יתרונות חשובים כמו אבטחה טובה יותר, שמירה מוחלטת על היגיינה והימנעות ממגע מיותר וכמובן – נוחות, ניידות ומהירות בשימוש.


אהבתם? שתפו את הכתבה
חזרה למעלה
;